Георги победи вируса с помощта на медиците от пловдивска болница, върна се у дома - DC news

Георги победи вируса с помощта на медиците от пловдивска болница, върна се у дома

Това е чудо, смятат близките му

След 38-дневен престой в болницата Георги прегърна съпругата си. Това е чудо, лекарите на „Централ Хоспитал“ направиха и невъзможното, за да се върне татко в къщи, заявиха Милен и Илиян Стойкови, които бяха дошли да посрещнат 67-годишния си баща. Георги напусна COVID зоната, пристъпвайки едва-едва, с подкрепата на две медицински сестри и при строго спазване на противоепидемичните мерки.

„Родителите ни се разболяха в началото на последния месец от миналата година  и постъпиха в болницата едновременно на 9 декември. Майка оздравя за около седмица и се прибра, но баща ми се влоши, вероятно поради придружаващите заболявания – диабет и подагра“, каза Илиян.

Семейството много пъти преди пандемията се е лекува в „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ – в Отделенията по Кардиология и по Неврология. Имат пълно доверие на медицинския екип, познават отлично техния професионализъм и топло човешко отношение. Без колебание и сега се насочват към лечебните заведения, за да търсят спасение от опасната зараза.

Близките били изключително притеснени

„Винаги сме били много доволни, но този път ги подложихме на изпитание. Коронавирусът е едно много, много коварно заболяване. Два дни преди да настаним нашите родители в COVID отделението на „Медлайн“, правиха на баща ми скенер и той не показа, че има бронхопневмония, виждаха се 2-3 малки петънца. Няколко дни по-късно се оказа, че и двата лоба на белия дроб са обхванати. На 10-я ден от престоя в стационара след антивирусна терапия сатурацията му падна критично и беше преместен в Отделението за дихателна реанимация, където беше включен на изкуствена вентилация, което продължи повече от 10 дни. През това време не знаехме какво ще се случи и бяхме страшно притеснени, въпреки че апаратът, с който го обдишваха беше от най-висок клас, току що закупен от ръководството“, разказаха синовете.

„Всеки ден с огромна тревога чакахме да стане 12 ч., за да позвъним на регистратурата, за да разберем как е Георги, а оттам винаги мило, любезно и много загрижено ни вдъхваха надежда, че положението му е стабилно. Положиха огромни усилия“, сподели съпругата Господинка, а двамата му сина допълниха, че без да жалят усилията си, медиците са направили чудо за техния баща.

„Хиляди благодарности на екипите в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ и специално на началника д-р Стефан Василев, на д-р Веселина Керезиева, на д-р Мирослава Димитрова, д-р Милен Георгиев, д-р Саша Станков, д-р Юзеир Егдемир, а също и на медицинските сестри и санитарите“, каза Георги.

Подобни статии

Top