Георги Самуилов обяви дали ще си вземе акциите обратно

Бизнесменът с категорична позиция, че не иска да се връща назад, а ще помага само на ДЮШ

Бившият собственик на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов излезе с изявление по повод последните събития в клуба. Както е известно, в свое отворено писмо треньорското ръководство и футболистите поискаха Сдружение ПФК Ботев да върне акциите на бизнесмена за доброто на клуба.

Ето какво казва той в своето ново обръщение:

„Уважаеми ботевисти,

Предизвикателствата, пред които сме изправени, са всъщност изпитания на духа. Докато бях председател на Съвета на директорите на ПФК „Ботев Пловдив“ не срещнах достатъчно съмишленици и подкрепа. Сблъсках се с разединение, което не води до нищо добро. Но това не ме разколеба, нито демотивира. За мен най-важно беше да се стабилизира финансово отборът, да покрия задълженията и да осигуря стадион на любимия клуб. Всичко каквото съм обещал е изпълнено на 100%, защото си държа на името. Казаната дума и поетия ангажимент са устоите на честта. Така съм възпитан!

Като бизнесмен се опитах да водя футболна бизнес политика и същевременно да допринасям за славата, честта и историята на ПФК „Ботев“ Пловдив. Много пъти бях обиждан, вкарван в интриги, изслушван, но не и чут. Затова не искам да се обръщам повече назад. Гледам към бъдещето а то, както не веднъж съм казвал, е юношите на ПФК „Ботев Пловдив“.

Клубът има сериозни млади таланти и те трябва да бъдат насърчавани. Защото са гарант за съществуването и успеха на любимия ни отбор. Оттук нататък ще концентрирам усилията си в тази посока, като целта ми е да подпиша договор за подпомагането на ДЮШ. Клубът ни има сериозни млади таланти и те трябва да бъдат насърчавани. Това е ангажимент, който винаги съм възприемал присърце. Така ще бъде и занапред в името на просперитета на ПФК “Ботев” Пловдив.

Само „Ботев“!

С уважение,
Георги Самуилов

Подобни статии

Top