Георги Самуилов се оттегли от Ботев (Пловдив)

Досегашният президент ще се отдаде изцяло на бизнеса си, очаква се на 21 август начело на клуба да застане собственикът на ПИМК

Председателят на Съвета на директорите на ПФК Ботев (Пловдив) Георги Самуилов обяви, че окончателно се оттегля от управлението на клуба. Бизнесменът изтъкна, че под неговото ръководство най-старият футболен клуб  у нас се е спасил от фалита, върнал е задълженията си и е изградил един боеспособен отбор, който е финансово обезпечен и за в бъдеще.

Самият Георги Самуилов е обявил решението си по време на заседанието на ръководството във вторник. Занапред той ще се посвети изцяло на своите бизнес начинания, които ще трябва също да бъдат спасявани в условията на задаващата се икономическа криза заради продължаващата пандемия от коронавирус.

Акционерното събрание на ПФК Ботев (Пловдив) ще се проведе на 21 август, като на него се очаква да бъдат взети важни решения, да бъдат вкарани нови хора в управлението и да бъде избран нов председател на Борда на директорите.

Очаква се това да бъде собственикът на строителната компания ПИМК Илиян Филипов, който даде най-добра предварителна оферта за довършването на стадион „Христо Ботев“.

Припомняме, че оставката си подаде и бившият президент и член на Борда на директорите Ангел Палийски.

Ето цялото обръщение на Георги Самуилов без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА НАЙ-СТАРИЯ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ,

Близо пет години минаха откакто станах част от любимия отбор, като през последните две години бях председател на Съвета на директорите. Поех тази отговорност с ясното съзнание за това какви са очакванията към мен – надеждата клубът да бъде изваден от дълговата спирала и бездната на фалита. Да не допусна той да бъде поставен на колене, каквато съдба достигнаха други славни български футболни клубове.

Днес мога да погледна всеки един от вас в очите и да му кажа, че успях да се справя благодарение на вашата подкрепа и критика, в която винаги съм се вслушвал и възприемал като коректив за нас – членовете на ръководството.

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ е финансово стабилен. Разполага с осигурени парични средства и спонсорски договори, които да гарантират спокойното му функциониране.

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ няма огромни задължения за разлика от други отбори. Всички финансови въпроси са решени и изчистени.

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ притежава класен отбор, след селекция на качествени играчи и обещаваща детско-юношеска школа, на която основно разчитаме да ни захранва с таланти.

Днес играчите, треньорският екип и останалите служители на ПФК „Ботев Пловдив“ имат всички необходими материални и финансови условия да работят спокойно и да се концентрират само и единствено върху развитието отбора.

Днес ПФК „Ботев Пловдив“ има реално решение на казуса с „Колежа“. Наближава денят, в който ще подкрепим любимия отбор на клубния стадион „Христо Ботев“. За това искам специално да благодаря на кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров и на премиера г-н Бойко Борисов, които се ангажираха по казуса. Но трябва да се знае, че решението е постигнато и с усилията на ръководството на ПФК “Ботев Пловдив”.

Вярвам, че съумяхме заедно с останалите членове на Съвета на директорите да се справим и да изведем клуба от тежкото състояние, в което го заварихме. Настъпи време за промяна! Оттук нататък е необходимо и ново лидерство на хора, които да притежават други умения. Хора, които самите вие – феновете на ПФК “Ботев Пловдив”, предложихте преди време. Ръководство, което да не носи бремето на заварени проблеми, а да се насочи изцяло върху нов етап на развитие, да бъде в един ритъм с Вас феновете, да се концентрира изцяло върху играта и победата!

СКЪПИ БОТЕВИСТИ,

Винаги съм бил честен и открит с Вас, така ще бъда и занапред. Пандемията от коронавирус, която обхвана света, постави на изпитание здравните системи. Сега сме изправени пред преодоляването на задаващата се в световен мащаб финансова-икономическа криза. Пред мен вече стои не по-малко тежката отговорност да съхраня и опазя работни места и сигурността на много семейства. Преминаването през този труден за икономиката период налага да се посветя изцяло на своите бизнес начинания, което ще попречи да бъда достатъчно ангажиран и полезен при решаването на ежедневните задачи, свързани с ПФК „Ботев Пловдив“. Затова на заседанието на ръководството, проведено във вторник обявих решението си да се оттегля окончателно от поста председател на Съвета на директорите. Напускам достойно, без да влизам в интриги и да изричам лоши думи. Ще продължавам да помагам на клуба, защото неведнъж съм казвал, че за мен ПФК „Ботев Пловдив“ преди всичко е кауза, която дълбоко пазя в сърцето си!

САМО БОТЕВ!

С уважение,

Георги Самуилов

Подобни статии

Top