Георги Стаменов: Ако хората ми гласуват доверие, няма да ги подведа!

Членовете на районната организация на ГЕРБ в район „Централен“ издигнаха кандидатурата  на своя лидер Георги Стаменов за кмет на Пловдив. В случай, че Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ не го издигне за кмет на града под тепетата, те го посочиха и като най-добрия кандидат за районен кмет през следващите четири години.

39-годишният Стаменов е женен, с две деца. Завършил ОУ „Петър Берон“ и Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, впоследствие той следва „Финанси“ и  „Счетоводство и контрол“ в УНСС, които завършва с магистърска степен. Преди да стане районен кмет, Стаменов е общински съветник от ГЕРБ и зам.-председател на местния парламент, както и на общинската Комисия по бюджет и финанси. 

– Г-н Стаменов, да започнем с бул. „Марица-юг“. Има идея да бъде затварян в неделните дни през август, за да може да се използва като пешеходна зона…

– Така е. На фейсбук страницата на голяма община беше публикувана анкета за пловдивчани, като целта е да се съберат повече мнения за това. Споменато бе, че пробно това ще стане през август в часовете от 10.00 до 17.00 ч.

– А не се ли опасявате, че ще е горещо в тези часове?

Засега ще е само пробно. Идеята е прибиращите се от почивка, пътуване или село пловдивчани, да могат да го направят след 17.00 ч., затова интервалът е такъв. Но като цяло, заради климатичните условия в Пловдив, най-добре е такова нещо да се прави през пролетта или есента. Затова според мен, септември-октомври са най-добрите месеци за това. А иначе „Марица-юг“ е един прекрасен линеен парк, който, по времето на реконструкцията по ОПРР стана чудесно място за разходки на живеещите наоколо, а и не само за тях. Още докато се изграждаха атракциите по брега на реката, пловдивчани започнаха да ги използват. През есента ще засадим и още дървета, но сега през лятото те няма да се хванат, затова сме оставили да го направим в есенните месеци. До десетина години тук ще имаме един сенчест оазис.

– Ще бъде ли осветено и коритото на реката?

Да. Вече сме подготвили комуникациите за това. По-голямата част е свършена, отстраняват се пропуските и коритото на реката скоро ще има чудесно осветление. В него често се разхождат пловдивчани, други пък ловят риба там. Вече има организации, които се опитват да облагородяват коритото и да вкарват различни инсталации. Свидетели сме на няколко проекта, особено в района на остров Адата.

– Какво се случва с големия проект по ОПРР?

– Почти е на финала си. В момента се отстраняват пропуските, комисия оглежда свършеното и отправя своите забележки към изпълнителите. Дори нещо да е пропуснато, по проекта фирмата-изпълнител е поела гаранции и всичко може да бъде отстранено. Арх. Славчева и нейни колеги изготвят протокол за пропуските. Там, където има участъци, които не са включени в програмата пък и в интегрирания план за градско развитие, ще се търсят средства чрез голяма община, за да бъдат приведени също в добър вид. Една такава улица е „Неофит Бозвели“, но и там ще се погрижим да намерим средства за ремонта й. Една голяма част от района обаче вече е ремонтиран и промяната е видима. Искаме всичко да става по-хубаво за пловдивчани. Затова работим в големи карета, както е карето между булевардите „Марица-юг“, „Шести септември“ и „Княгиня Мария Луиза“ и ще продължим по този начин.

– Какво се случва с Младежки хълм?

– Там също трябва много работа. Това е най-голямото тепе като територия в „Централен“. През последните години успяхме да реализираме там една хубава детска площадка, да пооправим инфраструктурата и осветлението, но там има още много работа. Затова смятам, че с една програма в рамките на четири години всеки един от хълмовете да бъде приоритет в една бюджетна година, ние наистина тези природни забележителности можем да ги възстановим  и те да бъдат в един красив и много приветлив вид.

– На прага сме на изборите, как оценявате ситуацията в града в момента?

– Работата на един районен кмет е много. Работата му не е да пише прессъобщения, а да е сред хората и да се вслушва в проблемите им, а след това и да ги реши. Наближавайки местните избори има една изключително голяма активност. В целия град има рекламиращи се фондации, вестници и списания ежемесечно се издават от различни политически  структури, местни мисии обясняват на хората кои са добрите и кои лошите, и как, ако са те, всички ще сложим розовите очила и ще продължим в светлото бъдеще.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Б. Христов написа:

    Харесвам го, най-важно е, че е работил в частна сфера, а не е на хранилка цял живот като конкуренцията

Top