Георги Стаменов пред младежки форум: За жителите най-важно е развитието на район „Централен“!

Стаменов участва в дискусия с ученици и студенти от цялата страна

При огромен интерес протече дискусията на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов с участници в  Националната младежка конференция „Европейски парламент 2019“, която стартира в петък в НБ „Иван Вазов“ в Пловдив. Събитието, в което се включиха 80 ученици и студенти от цялата страна, е част от дейностите по проект „Europe is our country“ по Програма „Еразъм+“ на ЕС.

Младежите изслушаха с внимание презентацията на кмета на район „Централен“ за териториалното деление на общините, за функциите и правомощията на кмета на общината, на Общинския съвет и на районните кметове. Георги Стаменов изнесе данни, според които по време на всички 220 работни дни от годината, през район „Централен“ минават над 20 000 документа, зад всеки от които стои труда на поне един служител.

„Районната администрация обхваща всички аспекти на живота – социален, икономически, културен. Основните ресори са озеленяване, строителство, ремонти и изграждане на нови обекти. Икономическият аспект пък включва отдаване под наем на сгради и терени. Друга област, която е приоритет на районите, е административното обслужване на гражданите“, поясни кметът Георги Стаменов. Той допълни, че всички тези ресори са свързани и не могат да функционират един без друг.

Как се избира районен кмет

бе първият от десетките въпроси, които младежите зададоха на кмета на „Централен“.

1 2

Подобни статии

Top