Георги Стоименов: Лъжа е, че Григор е отказал тест за COVID-19!

Тенисистът ни кацна в Белград директно след 3-месечна пълна изолация, организаторите на турнира носят пълната отговорност за мерките срещу COVID-19

Георги Стоименов, мениджърът на Григор Димитров, коментира изказването на бащата на Новак Джокович – Сърджан, че най-добрият български тенисист е донесъл заразата от коронавирус на демонстративната верига от турнири „Adria Tour“.

Редица сръбски медии спекулираха, че Димитров е отказал два пъти да се подложи на тестове за COVID-19, а през уикенда по време на надпреварата в Задар той даде положителна проба, след което стана ясно, че са инфектирани още Новак Джокович, съпругата му Йелена и кондиционният му треньор Марко Паники, треньорът на Димитров – Кристиан Гро, както и тенисистите Виктор Троицки и Борна Чорич.

Сърджан Джокович заяви, че с поведението си Григор Димитров е нанесъл голяма вреда на Хърватия, на Сърбия и на семейство Джокович, което организира турнира.

„Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус.

Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват.

Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия“, коментира Стоименов.

Дни след разразилия се COVID-19 скандал на турнира в хърватския град Задар, проговори лекарят на местната тенис асоциация – Игро Борич. Той призна, че е разговарял по телефона с Григор Димитров след оплакванията на звездата, които се появиха три дни преди да стане ясно, че е заразен с коронавирус.

„Говорих с него в четвъртък по телефона във връзка с болки, които усеща в лакътя. Не ми е казал нищо друго. Нямам информация, че не се е чувствал добре и дали е имал някакви симптоми на коронавирус“, коментира докторът, което подкрепя тезата, че Гришо е пипнал заразата или на турнира в Белград, или при посещението си в Хасково дни по-късно, тъй като има период, в който болният не чувства симптоми.

„Смятам, че организаторите на тенис турнирите в Белград и Задар допуснаха една единствена грешка. На трибуните имаше твърде много хора, които не спазваха дистанция и нямаше дезинфектанти“, допълни докторът.

Подобни статии

Top