Георги Свиленски: Изключването на Георги Гергов не е междуличностно разчистване - DC news

Георги Свиленски: Изключването на Георги Гергов не е междуличностно разчистване

Пловдивски социалисти обвиниха Свиленски, че лъже, отиват днес на „Позитано“ 20

„Изключването на Георги Гергов от БСП не е междуличностно разчистване на сметки, а обективна позиция“. – Това каза пред bTV Георги Свиленски, член на ръководството на партията, във връзка с напрежението в редиците на левицата след взетото решение от Националният съвет на столетницата. От пловдивската организация заявиха, че уставът не позволява това.

Официално: Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията

„Мярката „изключване“ може да се наложи единствено по устав и твърдя, че той е спазен от първия до последния член. За по-малко от седем-осем часа 111 членове са се подписали върху това решение“, заяви Свиленски.

„Казусът „Георги Гергов и БСП-Пловдив“ е от дълго време на общественото внимание. Постъпвали са множество жалби през годините относно дейността на пловдивската организация“, каза още той.

„Няма как да търсим лични отношения, тъй като Георги Гергов беше един от хората, които навремето подкрепи Корнелия Нинова за председател на БСП“, допълни той. И подчерта: „Вчера само за 7-8 часа от обявлението, че са набрани необходимия брой гласове за изключването на Гергов, са постъпили десетки заявления и днес можем да им ги връчим на другарите да ги приемат в пловдивската организация, защото хората искат да се върнат в БСП. Явно през годините е имало натрупано напрежение. Десетки се обаждат да кажат, че искат да се върнат, защото виждат променена БСП. Това дали е променена БСП, ще се види на изборите“. 

Цялото ръководство на партията в Пловдив ще тръгне към София, за да отстоява своето несъгласие с решението на „Позитано“ 20.

„Георги Свиленски продължава да лъже. В нашата позиция вчера уточнихме пет причини да снемем политическото си доверие. На първо място е липсата на съдържателна политика, която да се генерира от националното ръководство. На второ място е перманентното погазване на устава“, каза Нина Чавдарова, зам.-председател на БСП-Пловдив.

БСП-Пловдив: Изпълнителното бюро в столицата ръководи с мутренски стил (ВИДЕО)

По думите й няма гонене по устав, а репресиране. Според други членове на партията вредата, която се нанася, не е само на Гергов, а на цялата пловдивска организация и на БСП като цяло.

Снимки: bTV и БСП-Пловдив

Подобни статии

Top