Георги Цанков е кандидатът на ВМРО-БНД за община „Родопи“

Воеводите отиват на избори с пълна листа и кандидатури за всички села в общината

Лидерът на ФОРОР и ВМРО-БНД в община „Родопи“ Георги Цанков ще бъде кандидатът на войводите за кмет на общината. Това стана ясно днес на нарочна пресконференция на ВМРО-БНД в Пловдив.

46-годишният Цанков, който вече два пъти е бил председател на Общинския съвет в „Родопи“, се кандидатира за трети път за кметското място, като се надява този път да спечели надпреварата. Той е женен, с две деца.

„Община „Родопи“ е изключително трудна. В нея има 21 населени места, но няма общински център. През последните четири мандата тя не случи на кмет“, коментира общинският съветник от Пловдив Стефан Послийски. Той посочи, че ВМРО-БНД няма да прави политически сметки преди изборите, но тръгва с ясната цел да защити интересите на общината.

4 основни приоритета при управлението на община „Родопи“ набеляза Георги Цанков. За връщане на земите, подобряване на канализационната и ВиК-мрежата, обществения транспорт и пълна ревизия на общинската структура ще се борят воеводите. Те ще водят разговори със следващите управляващи в Пловдив за пускане на градски линии до някои села в общината.

„Родопи“ е „спалнята“ на пловдивчани, важно е да могат да пътуват срещу левче до работните си места и училище“, коментира кандидатът за кмет.

„В администрацията щатът е безкрайно раздут“, подчерта  Цанков и добави: „Нароиха се много калинки и професионалистите изчезнаха от администрацията“. 

Георги Цанков ще води и листата за общински съветници в „Родопи“. Съставът й ще стане окончателно известен на 24 септември, но като цяло имената ще са ясни още в началото на следващия месец. ВМРО-БНД ще номинират кандидати за кметове и за селата в общината.

1 2

Подобни статии

Top