Георги Цонов, Ивет Лалова и Мирела Демирева с титли от Правец 2019 (СНИМКИ)

Цонов с покрит норматив за световното в Доха, сребърен медал за щафетата 4 по 400 м при жените с участието на пловдивчанката Кристина Борукова

Георги Цонов спечели златния медал, а Момчил Караилиев – сребърния в тройния скок по време на Балканското първенство по лека атлетика в Правец.

Георги постигна 17.03 м за победата си. Това е негов изравнен личен рекорд и покрит норматив за Световното първенство в Доха.

Момчил Караилиев стигна до сребърния медал със скок от 16.42 м. На трета позиция се нареди Йозюпек Кан от Турция с 16.37 м.

Ивет Лалова спечели поредната титла за България на Балканиадата в Правец. Българката направи отлично бягане на коронната си дисциплина, като пробяга дистанцията за 22.45 сек! Изключително бягане от световна и европейска класа!

Това е тринадесето постижение в света за сезона и четвърто в Европа. Резултатът е нов рекорд на Балканските шампионати.

Инна Ефтимова завърши с победа в другата серия и крайно четвърто място в дисциплината. Тя пробяга дистанцията за 23.45 сек. Елени Артимата от Кипър заслужи сребърния медал с 22.97 сек. С бронза се окичи Рафаилия Спанодаки – Чатзирига от Гърция – 23.16 сек.

Мирела Демирева спечели балканската титла на висок скок с постижение от 1.91 м. Вече шампионка, българката направи три неуспешни опита на 2.02 м, като в първия бе много близко до успеха.

На второ място завърши Бара Лигиа Дамарис от Румъния, която преодоля 1.80 м. Също с толкова, но с по-лоши опити, трета се нареди Мария Вукович от Черна гора.

Щафетата ни на 4 по 400 м, в която бяга и пловдивчанката Кристина Борукова, се окичи със сребърните медали. Победител в това бягане стана тимът на Румъния с 3:39.52 мин.

Българският отбор беше в състав: Габриела Георгиева, Кристина Борукова, Надежда Рачева и Полина Тодорова. Нашите момичета завършиха за 3:47.83 мин.

Сребро в хвърлянето на копие взе Марк Славов, а Антонио Иванов направи силно бягане и също добави сребърен медал в спринта на 200 м.

Бронзови отличия взеха Радослава Мавродиена в тласкането на гюле,  Митко Ценов в бягането на 3000 м с препятствия и Ива Александрова в седмобоя.

Подобни статии

Top