Георги Вангелов ще се бори за бронза в Токио - DC news

Георги Вангелов ще се бори за бронза в Токио

Българският борец тушира Оскар Урбано Тигрерос от Колумбия в категория до 57 килограма и в 13:30 излиза в битка за медала

Българският борец Георги Вангелов постигна многоубедителна победа на репешажите и ще спори за бронзовия медал на олимпийския турнир в свободния стил в Токио.

Националът ни тушира Оскар Урбано Тигрерос от Колумбия в категория до 57 килограма и след 5.21 минути срещата приключи.

В битката за бронза Георги Вангелов ще се изправи срещу Нурислам Санайев (Казахстан). Двубоят е от 13:30 часа.

Георги Вангелов започна срещата с колумбиеца много убедително и още в първата част поведе с 6:0 точки. След това Тигрерос се амбицира и също опита да атакува, но в крайна сметка нашият представител в категорията беше по-техничен и тушира съперника си.

Българинът стартира убедително участието си в Токио. Вчера той победи на 1/8-финалите с технически туш Абделхак Кербаше (Алжир), но след това отстъпи на Кумар Рави. Индиецът обаче достигна до финала, с което изтегли нашия състезател на репешажите.

„Всеки е дошъл тук да се бори, всеки се развива, всеки дава всичко от себе си. Днес се чувствам по-добре от вчера. Гледам да си правя моята тактика и борба. Всеки е дошъл тук за победата“, сподели Георги Вангелов през БНТ след участието си в репешажа.

Източник: БНТ, Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top