ГЕРБ бламира извънредната сесия, Каназирева прати сърце на Тотев (СНИМКИ И ВИДЕО)

Заради липса на кворум заседанието на Общинския съвет не се състоя

Антистрес сърца раздаде председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева на съветниците и присъстващите на несъстоялата се днес извънредна сесия на Общинския съвет. Подобно сърце ще бъде изпратено и на кмета Иван Тотев, който също не се появи в залата. Там бяха само секретарят на общината Ангелина Топчиева и зам.-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски.

На заседанието съветниците трябваше да бистрят проекта за благоустрояването на зоната между бул. „Княгиня Мария Луиза“  и бул. „Марица-юг“ по ОП „Региони в растеж“. То бе инициирано с подписка на старейшините от Съюз за Пловдив, Патриотичен фронт и Реформаторския блок, но тъй като колегите им от ГЕРБ не дойдоха, на практика бе бламирано поради липса на кворум.

Извънредна сесия ще бистри проекта за благоустрояване на „Централен“

Едва 21 съветници се явиха в пленарната зала на ОбС днес. При минимален кворум от 26 съветници, това доведе до закриване на сесията.

Лидерката на „Съюз за Пловдив“ бе категорична, че с мълчанието и отсъствието си управляващите в Пловдив потвърждават съмненията на опозицията за нецелесъобразно похарчените средства за над 20 млн. лв. по този проект. На практика тя ги обвини в корупция.

Ето какво още каза Каназирева пред журналисти:

1 2

Подобни статии

Top