ГЕРБ и "Кауза Пловдив" искат временен шеф на Онкото - DC news

ГЕРБ и „Кауза Пловдив“ искат временен шеф на Онкото

Вносителите настояват да се прекрати договора на досегашния шеф на КОЦ-Пловдив д-р Парашкев Цветков

Общинският съвет ще разгледа днес предложението на 21 съветници от ГЕРБ и „Кауза Пловдив“ за  прекратяване на договора за възлагане на управление на Комплексния онкологичен център – Пловдив, сключен с д-р Парашкев Цветков. Старейшините настояват да бъде определен и временно изпълняващ длъжността управител на търговското дружество, което е изцяло с общинска собственост. В предложението обаче не е посочено име и най-вероятно то ще стане ясно в залата на местния парламент, като се очаква за поста да бъдат предложени проф. Янева или главният счетоводител на КОЦ.

Припомняме, че за управител на КОЦ-Пловдив се проведе конкурс, от който досегашният управител д-р Цветков бе отстранен. Конкурсът бе спечелен от проф. д-р Марианна Янева, но срещу назначаването й се опълчи дори и шефът на дирекция „Здравеопазване“ в общината д-р Калин Калинов, който също бе един от управителите на Онкото. На миналата сесия имаше и протест с искане за оставката на д-р Калинов.

В същото време пък на сесията беше представена подписка от 173 служители на Комплексния онкологичен център, с която те застанаха зад д-р Парашкев Цветков. В крайна сметка точката тогава беше оттеглена от дневния ред от вносителя – зам.-кмета Илия Кирчев, който се ангажира с широк обществен дебат по темата.

Пред сградата на общинския съвет отново се очаква да има и протестиращи.

18 точки включва дневния ред за днешното заседание на Местния парламент, което ще се проведе този път в заседателната зала на ул. „Авксентий Велешки“ 20. Сред тях е и одобряване на проект на бюджет за 2021 г. и актуализирана бюджетна прогноза на община Пловдив за периода 2022-2023 г. Засега финансовата рамка за догодина се предвижда да бъде 164 159 300 лв.

Подобни статии

Top