ГЕРБ и "Продължаваме промяната" с по трима депутати от Пловдив - DC news

ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ с по трима депутати от Пловдив

Ето кои са останалите партии, които вкарват свои депутати от града под тепетата

По три мандата ще получат в 48-я парламент от Пловдив-град ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, показват първоначалните сметки след 100% обработени протоколи в 16-а РИК. Разликата между двете политически сили е минимална – ГЕРБ има с 342 гласа повече от ПП.

Пет партии може да имат по едно депутатско място. Засега по един народен представител ще имат „Възраждане“, „Демократична България“, БСП и „Български възход“, които вече са със сигурна депутатска квота и още една партия. За последното депутатско място в момента се борят ДПС и „Възраждане“.

В Пловдив град ДПС имат 3452 гласа, а „Възраждане“ – 13 053.

Според сегашните резултати и подредбата на листите засега от ГЕРБ в новия парламент влизат Бойко Борисов, Стефан Шилев и Вежди Решидов. Ако Борисов се откаже, както обичайно прави, народен представител ще бъде и Радомир Чолаков.

От „Продължаваме промяната“ в Народното събрание влизат водачът Никола Минчев, Христо Даскалов и Росен Костурков.

От „Възраждане“ влиза Ангел Георгиев, от „Демократична България“ – Христо Иванов, от БСП – Кристиян Вигенин, от „Български възход“ – Стефан Янев. Ако 11-ият мандат отиде при ДПС, той ще е за Танер Али. Ако остане за „Възраждане“ в парламента ще влезе Емил Янков.

Подобни статии

Top