ГЕРБ иска оставка на правителството

Това обяви Петя Аврамова във Враца, където на посещение е лидерът на партията Бойко Борисов

ГЕРБ иска оставката на правителството. Това обяви Петя Аврамова по време на брифинг във Враца. На посещение в града са лидерът на партията Бойко Борисов, Даниел Митов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и други представители на партията.

„Ние сме последната държава без План за възстановяване. Защо? Защото се чудят как да откраднат парите”, коментира Делян Добрев.

„Нищо друго освен батериите не са пипнали в него. Там, откъдето не могат да измислят как да откраднат пари – ето ги батериите. Българската държава няма нужда от батерии”, каза още той. И добави: „Преди три дни в Министерския съвет е подписан меморандум с руски олигарси. Затова искаме оставка”.

Според Томислав Дончев настоящото правителство вероятно е най-некомпетентното и безпомощно правителство в историята на България. „Нашият екип подготви за 4-5 месеца готов План, правителството на промяната за 1 година не може да го подпише и предаде.  Преди всичко трябва да си отговорим на едни въпрос – как стигнахме дотук. Този въпрос ми го задават през последните седмици навсякъде. Отговорът не е заровен нито в последните 3 месеца, нито през миналата година. Откакто ние сме се появили като политическа формация объркахме много сметки”, коментира той.

„В чия болна глава може да се роди идеята да арестуваш политическия си опонент?”, запита Дончев.

„Бойко Борисов като премиер никога не е делил кметовете на сини, червене и каквито и да е и той знае, че във всяка една община живеят българи, за разлика от сегашните безпомощни, безсмислени хора. Мисловен и словесен безпорядък се лее всеки божи ден от телевизора. Това са хора, които единственото нещо, което са научили, са шаблони и клишета, които се повтарят ежедневно като подкрепата за Украйна. Ние сме били държавата, която най-много сме я подкрепяли? Как? Стискаме им палци”, коментира Даниел Митов.

„Ясно е, че сме поели път към предсрочни избори”, категоричен бе той.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС посрещна лидера на партията Бойко Борисов в града. Ръководството на ГЕРБ и депутатите на партията се срещат с над 400 членове и симпатизанти от областта.

„Вече съм спокоен. Първо си мислех, че целта съм аз, но после се оказа, че целта е ГЕРБ, защото тя е най-голямата политическа партия. Вие показахте, че и без лидер, капитаните могат да се самоорганизират“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с ареста му на 17 март.

„Дълбоко ще съжалявате за това, които причинявате. От ГЕРБ все ще остане нещо. От вас няма нищо да остане“, обърна се към управляващите Борисов.

Очаквайте подробности!

Подобни статии

Top