ГЕРБ раздвоени след избора на ново общинско ръководство в Асеновград

Местната организация

на ПП ГЕРБ в Асеновград е напът да се разцепи след избора на нов управителен съвет на партията. С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ общински ръководител стана народният представител д-р Христо Грудев, а организационен секретар е общинският съветник Петър Филипов.

Грудев смени досегашния лидер на партията в града Силвия Хубенова. В общинското ръководство влизат още като членове общинските съветници Ангел Димитров и Димитър Янев, както и Иван Чохаджиев, Васил Бураджиев, Петър Петров – кмет на село Златовръх, както и Никола Петров.

Решението за рокадата е взето още  в края на месец май. За промяната обаче членовете на общинската организация са уведомени едва вчера. Хората недоумяват защо информацията до тях достига пет месеца по-късно. Те очаквали да научат мотивите за взетото решение лично от заместник-председателя на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

ГЕРБ – Асеновград с ново общинско ръководство

„Ако смяната на лидерите е във връзка с кметските избори трябваше да съберат мненията на всички, които са  участвали  в кампанията. Никой от активните членове обаче не е викан в София, за да дава обяснения защо се стигна до загубата на  кандидата Силвия Хубенова. А и от тогава са минали вече две години”, коментираха пред DCNEWS запознати. Според тях като общински лидер д-р Грудев най-вероятно иска отново да опита и да се кандидатира за кметския стол през 2019-та година.

„Лично д-р Грудев беше против действащи депутати да се назначават за ръководители на местните структури на партията. Винаги е заявявал, че народните представители имат други задължения, а начело на партията по места трябва да застават хора, които са запознати в детайли с проблемите. А сега сам е приел да заеме поста. Сигурно разчита на шанса, че като лице на партията ще бъде отново разпознаваем в града и шансовете му за нов кметски мандат ще са по-големи.”

„Това са хорски приказки, до кметските избори има толкова много време. Знам, че след такава промяна винаги има доволни и недоволни. Аз обаче съм убеден, че доволните са много повече. В партията ще се работи, защото хората искат промяна. И тя ще стане видима и чута от нашите членове и симпатизанти“, коментира за DCNEWS новият общински ръководител д-р Христо Грудев.

Той каза още,

че след промени в Устава на партията кметове и народни представители могат да заемат управленски длъжности в местните структури. „Когато станах кмет през 2007 година нямах право да бъда ръководител на партийната структура. После Закона се промени и за разлика от други партии при нас не е обструкция народен представител да стане лидер. Затова няма нищо притеснително, изборът ми е по устав.

Новото управление  на ПП ГЕРБ в Асеновград ще ръководи местната структура до провеждане на редовните  избори, които най-вероятно ще бъдат  в началото на следващата година.

Общинската организация на ГЕРБ – Асеновград съществува вече над 10 години и наброява над 780 члена.

 

Подобни статии

Top