ГЕРБ-СДС води в Пловдив, изпреварва ПП с 3 десети от процента (СНИМКИ) - DC news

ГЕРБ-СДС води в Пловдив, изпреварва ПП с 3 десети от процента (СНИМКИ)

Трета политическа сила е „Възраждане“

ГЕРБ–СДС са първа политическа сила и в Пловдив-град с 26,22% при 100 % обработени протоколи към 9 часа тази сутрин, сочат даните на Централната избирателна комисия.

На второ място е „Продължаваме промяната“. За тях са гласували 25.92%. „Възраждане“ са трети в града под тепетата с 11,43%, а четвърти са Демократична България – 8,79 %.

БСП остава пета политическа сила на 5 десети от процента след демократите и има 8.29 %. На шестото място е партия „Български възход“ на Стефан Янев“. В Пловдив те са взели 6,41% от гласовете на избирателите.  ИТН получават 4.65 % в града на тепетата, а ДПС са с 3.02%.

Организацията е такава, каквато я планирахме, каза председателят на 16-та РИК Пловдив град Калоян Сухоруков.

В палата 6 на Панаира още преди полунощ пристигнаха представителите на всички секциионни комисии от Пловдив. Опашки пред палатата имаше в началото, но след това представителите на СИК бяха приемани бързо в палатата. След това обаче те изчакваха да бъдат извикани, за да предадат изборните си книжа и протоколите.

Последната секционна комисия предаде окончателно протоколите си малко след 5.00 ч.

През цялата нощ на място имаше дежурни полицаи, пожарна, екип на Спешна помощ и полиция. Обработката на изборните книжа проследиха и международни наблюдатели от Швеция и САЩ.

Една жена е припаднала вътре в панаирната палата, където беше разположена 16 РИК. Жената е била прегледана от екип на Спешна помощ, като впоследствие стана ясно, че е добре. Най-вероятната причина за това бе препълнената до краен предел палата и липсата на достатъчно въздух заради многото хора.

През деня са получени 10 сигнала, но всички те са отхвърлени като неоснователни. Проблеми обаче имаше с някои от машините. В две от секциите се наложи да се премине към гласуване с хартиени бюлетини заради неработещи машини и напиращи избиратели, които искаха да пуснат вота си.

„Нямаше как, наложи се да преминем към гласуване на хартия, тъй като много ни притискаха“, споделиха членове на въпросните комисии, едната от които в ж.р. „Тракия“. Проблем имаше и с някои от машините в „Западен“.

Подобни статии

Top