ГЕРБ се похвали: С 10 кмета сме водеща сила в Пловдивска област, перла в короната е Асеновград (ВИДЕО)

На местните избори партията показа най-добри резултати, като спечели общини, в които никога досега ГЕРБ не е управлявала

С кметове в десет населени места  ПП ГЕРБ се превръща във водеща политическа сила в Пловдивска област. На местните избори партията показа най-добри резултати, като спечели общини, в които никога досега ГЕРБ не е управлявала. Това са Куклен, Перущица и смятаната за най-червената община в Пловдивско – Брезово. Това отчитат от областното ръководство на партията.

„Доволен съм от резултата, доволен съм от кампанията, която проведохме по места. Ще анализираме изборите, някъде ще мислим за промени,  на други- как да разширим структурата си“, каза Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски и областен координатор на ПП ГЕРБ.

Той похвали структурите в общините  Карлово и Марица, където за пореден път добрата коалиционна политика е довела до „изключителните“ по думите му резултати. Карлово избра кмет още на първи тур,  а в община Марица Димитър Иванов заема креслото за трети мандат.

 

„Впечатляваща е победата в Асеновград, изключително важна и стратегическа община“, коментира още Георги Мараджиев. Той определи успеха на ГЕРБ там като „перла в короната“.

В Асеновград д-р Христо Грудев заема кметското място след два мандата управление на коалиция „БСП за България“.

Грудев обясни, че най-сериозният проблем, с който трябва да се справи е тежкото финансово състояние на общината. До момента тя е с натрупан дълг от 13, 5 милиона лева и финансови корекции по проекта за Воден цикъл от 7, 2 милиона лева досега.

Грудев коментира още, че за момента се водят разговори с политическите сили в местния парламент, но конкретни коалиционни договорки все още няма. Но още в понеделник той ще обяви официално екипът, с който ще управлява в следващите четири години.

Като „историческа“ определи победата в Карлово кметът за четвърти мандат  Емил Кабаиванов, а в Раковски отново доказаха, че „откакто съществува ГЕРБ, партията е водеща политическа сила на всеки избор“. 

„Вървим в правилната посока, следваме начертания план и го изпълняваме. Ще надскочим така, че да надскочим резултатите от този мандат“, обяви кметът Павел Гуджеров, който ще управлява община Раковски още четири години.

Подкрепа кметовете на ГЕРБ получиха и от народните представители, избрани от област Пловдив.

„Пловдив област има основание да се гордее с избора си. Няма да делим кметовете на наши и ваши. Там, където има нужда, там където някой бие камбаната ще помагамее“, подчерта ген. Константин Попов, депутат от ГЕРБ. Той каза, че са важни не само големите градове, но и по -малките общини и населените места. Затова през този мандат държавата ще заделя повече средства за тях.

 

Подобни статии

Top