Гергов: Корнелия Нинова да гледа себе си! (ВИДЕО)

„Искаме да сплотим редиците на БСП в Пловдив“, подчерта новият градски лидер

„Корнелия Нинова искаше да напусна партията, това е нейно право. В нашата партия, а ние сме демократична партия, всеки има право да си каже мнението“, заяви днес пред журналисти в Пловдив новоизбраният председател на ГС на БСП-Пловдив Георги Гергов.

„Тя го е поискала, това си е нейна воля. Аз смятам, че правя това, което трябва да правя и не е тя човекът, който да ми казва къде да членувам и как да членувам. Тя да си гледа себе си“, отговори градският лидер на въпрос, зададен от Илияна Беновска от Радио К2.

„Няма да се води такава битка, окопна, ние, пловдивската организация, тръгваме по нов път. Нашата политика и стратегия с екипа, който смятам да сформирам, е да бъдем позитивни, да бъдем градивни и да покажем това, което можем. Резултатите от изборите ще покажат дали пловдивската организация се справя или не се справя. Това е Пловдив, това е крепостта на десните. И ние винаги сме били  с резултати, които са добри за този град. Ние не сме Монтана, Враца или Видин – червените крепости“, подчерта Гергов.

„Това, което искаме да направим е, да сплотим редиците на партията. Каквото е било вчера, то е било вчера. От днес БСП – Пловдив, БСП в областта, ще имат други стратегии“, категоричен беше новоизбраният БСП-лидер на пловдивската градска организация.

Засега Гергов ще съвместява лидерството и на градската, и на областната структури

Той посочи, че като начало ще съвместява председателството и на градската, и на областната организации. В отговор на въпрос на DCNEWS той обясни, че уставът на социалистическата партия давал такава възможност. В момента в областната структура вървели общински конференции на партията и се очаква областна конференция на социалистите да има чак след конгреса на БСП, който е насрочен за 26 септември. Тъй като Гергов е изкарал два мандата като областен председател, той няма право да бъде избиран отново.

„Това, което се случва в държавата не е добро, наистина е жалко. Аз не знам дали само коронавируса е причина и какво се случва. Визирам всичко – от компроматите, до вътрешнопартийните ежби. Това не е само при нас, това се наблюдава категорично и при ГЕРБ, и при патриотите, навсякъде. Знаете какво се случва и в ДПС по отношение на подмяна на кадрите, нормално е да има шум в системите. Нормално е да се подменят по-старите кадри с по-млади. В тях е бъдещето, колкото и да ни се иска. Всичко си има край. И аз приех този пост не заради друго, искам да довърша това, което съм започнал и тогава да дават оценка на Георги Гергов, какъв е той. Защото ми се лепят етикети като почнем от „свинар“, до „мафиот“ и „олигарх“ и всичко останало. Аз съм свикнал, понасям тези удари. Щом Георги Гергов може да гледа всеки един в очите и няма какво да се притеснявам, може да ми пришиват и ГЕРБ, и всички останали партии. Аз съм си от БСП!  Кой е с ГЕРБ и кой обслужва ГЕРБ, се вижда от цифрите. Аз признавам само резултати“,  заключи Гергов.

Вижте още във видеото:

1 2

Подобни статии

Top