Гергов напуска Националния съвет на БСП (ВИДЕО)

Лидерът на пловдивската организация се мотивира, че съдържателната политика на партията е заменена с демагогия

Председателят на Пловдивската организация на БСП Георги Гергов напуска Националния съвет на БСП. Това потвърдиха от общинския съвет на партията в Пловдив.

Гергов е депозирал Заявление за освобождаването му като делегиран предтсавител в Националния съвет на БСП и е поискал на негово място да бъде излъчен друг представител от Пловдив.

В мотивите си той подчертава, че реалната политика, адекватна на критичния за българите момент, е сведена до общ популизъм, а съдържателната политика е замененна с демагогия на всички нива. Липсата на компетентност и експертност се прикриват с умишлени скандали и преднамерени конфронтации, посочва още Гергов и добавя като мотив отношението между лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев.

„Конфликтът с президента Радев е последната капка, която прелива чашата на търпението към това поведение на Нинова. Публичното обругаване на политическата фигура, избрана с усилията и гласовете на хиляди социалисти, провокира питането, защо Корнелия Нинова мина в отбора на критиците на Радев и запя в хора на опонентите му, като впрегна дори и официалната медия на партията БСТВ?„, пита Гергов в заявлението си.

Според пресаташето на БСП в Пловдив Нина Чавдарова, след внесеното заявление отстрана на общинския лидер на партията под тепетата Георги Гергов, са започнали медийни интерпретации на отказа му да участва в Националния съвет на соц. партията.

„Ние допускаме кой е източникът, за съжаление с депутатски имунитет, но по-лошото е, че е допуснал дребния факт, че видеоплатформите дават възможност както за видео, така и за аудио протокол. Неприятно е, защото тази информация първо се публикува в сайт, който е собственост на ръководителя на Националния пресцентър на БСП. И там прави впечатление творческата мисъл, която достига до невероятни висоти. Факт е, че Георги Гергов подаде оставка от Националния съвет, той обясни, че начинът, по който работи го тревожи и решенията се вземат от тесен кръг хора, които по-късно се гласуват послушно, дълбаят се разделителни линии, като се създават умишлени скандали и конфронтации. Той каза, че чувства това напрежение и смята, че като се оттегли, би могло това да бъде преодоляно по някакъв начин и че не иска да участва в Национален съвет, който води партията към закриване“, подчерта Чавдарова.

От БСП показаха и стенограмата от снощното заседание на градското ръководство на БСП, в която Гергов визира Корнелия Нинова:

Вижте още във видеото от пресконференцията:

Подобни статии

Top