Германецът Имануел Щарк спечели втория етап на Обиколката на България

Стефан Христов с най-добро представяне от българите на 13-о място

Имануел Щарк от немския отбор „Team P&S Metalltechnik“ спечели втория етап на 68-ата Международна колоездачна обиколка на България. Германецът бе най-бърз по 113-километровото трасе от Пловдив до Троян.

Щарк финишира с време 2:53:44 пред сградата на Община Троян. Именно той бе първи и на най-високата точка от етапа – Беклемето, където спечели и премията за катерачи от 1-ва категория.

На 32 стотни зад него остана сънародникът му Георг Щайнхаузер от „Tirol KTM Cycling Team“, а на 52 стотни белгиецът Тимо Кейлих от „Alpecin-Fenix Development Team“.

Зелената фланелка спечели Мартинес Гарсия Виктор (Испания), който бе най-бърз на спирта в Сопот. Бялата фланелка за най-млад състезател получи 19-годишният Георг Щайнхаузен.

Най-добре от българите се представи Стефан Христов от „Хемус Верея“, който финишира на 13-ото място заедно с основната група. Старозагорецът стана световноизвестен с тежкото си падане по време на олимпийските игри в Рио през 2016 година.

Мартин Папанов от френския „“Martigues“ е 31-ви, а Николай Генов от ПКД „Цар Симеон 1898“ финишира на 84-а позиция.

Преди награждаването в Троян беше отбелязана и 125-годишнина на местния колоездачен клуб Хемус, който е един от най-старите у нас.

Днес ни очаква 180-километровия трети етап Троян – Сливен, който ще стартира пред сградата на Община Троян точно в 12:00 часа. Финалът в Сливен пред общината се очаква да бъде около 16:30 часа.

Подобни статии

Top