Героят Йосиф Миладинов се прибра с усмивка (СНИМКИ И ВИДЕО)

Щастлив съм, въпреки че не успях да направя това, което искам, сега ще си почина и после ще мисля за европейско, световно и за следващата Олимпиада

Още български олимпийци се завърнаха с емоционална посрещане преди малко от игрите в Токио, сред тях и записалият исторически финал в мъжкото плуване Йосиф Миладинов.

„Всичко е наред, прибирам се с усмивка, защото това са ми първите Олимпийски игри, щастлив съм. За жалост не успях да направя това, което искам, но невинаги може да съм на върха, така че след почивката ще съм още по-мотивиран“, сподели българският плувец Йосиф Миладинов.

Миладинов се превърна в първия български плувец с олимпийски финал при мъжете, след като завърши на осмо място на 100 метра бътерфлай в Токио.

„На финала исках да подобря личното си постижение, но не успях да го направя, така че не съм доволен. Мисля, че имам още доста работа, за да стигна до големия елит. Влязох на финал, което беше страхотно, видях какво е да плуваш с плувци на такова ниво и се надявам на следващата Олимпиада пак да съм там. Трябва да подобря обръщането и старта, там съм много назад“, коментира Миладинов при завръщането си в България.

„Искам да благодаря на всички хора, които бяха до мен, на цяла България, че стана да гледа този финал. След плуванията на нашите плувци имаше някои лоши коментари, които не знам защо бяха, защото сме отишли сме на Олимпиада и искаме да направим нещо добро за България. Следващите ми цели са централизирана подготовка за следващото Европейски и Световно, и след това гледам към Олимпиадата в Париж. Не искам да мисля за класиране в Париж, надявам се всичко да върви по план.

За мен като личен опит беше едно страхотно състезание, великолепно преживяване да бъда с такива хора. За жалост, не успях да направя това, което исках. Планирам доста дълга почивка, ще почивам докато плуването ми залипсва. Басейнът в София е хубав, но винаги могат да се подобрят нещата. Вариант Америка за мен няма“, каза още Миладинов.

Източник: БГНЕС, sportal.bg, Снимки: БОК, Бончук Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top