Гей парад изненада "черно-белите" в Копенхаген - DC news

Гей парад изненада „черно-белите“ в Копенхаген

Облечени в цветовете на дъгата участници може да се срещнат във всяка бирария в датската столица

Гей парад изненада футболистите на пловдивския Локомотив в Копенхаген преди реванша срещу местния тим от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщава „Марица“.

Срещата на стадион „Паркен“ започва в 21:00 часа българско време, като в първия мач двата тима завършиха 1:1.

Гей парадът започва днес и продължава до 22 август, а за него пристигат десетки хиляди съмишленици от целия свят. По същото време подобен форум върви и в шведския град Малмьо. Събитието в датската столица се рекламира с банери по всички улици, а облечени в цветовете на дъгата екземпляри може да се срещнат във всяка бирария. Програмата включва веселия и танци през деня и концерти през нощта, съпроводени с фойерверки и заря.

Копенхаген отдавна има славата на столица на гейовете, като на 1 октомври 1989 в кметството на датската столица беше сключен първият брак между двама мъже в Европа.

Играчите на Локото засега нямат оплаквания да са притеснявани от участници в гей парада, макар и да се засичат с тях.

Същото изпитание имаха през август 2018 година и футболистите на ЦСКА, които играха с Копенхаген в третия предварителен кръг на Лига Европа. Тогава треньорът на „червените“ Нестор Ел Маестро призна, че няколко негови момчета са били заклещени за селфита от хомосексуалисти, но до по-сериозни преживявания не се е стигнало.

Със сигурност тимът на Локото не отстъпва по мъжки чар на селекцията на „армейците“преди 3 години, но „смърфовете“ не са се забъркали в опасни изкушения, шегуват се от щаба на пловдивското Юве.

„Няма да ни шокират с прайда, не успяха да ни изненадат и с времето. Сега тук е под 20 градуса, идеално за футбол. Не е като жегата, с която ги посрещнахме на „Лаута“, коментира пред „Марица“ районният кмет на „Южен“ Костадин Язов, който придружава любимия отбор. Той е оптимист, че възпитаниците на Александър Тунчев могат да изненадат датския гранд и да го елиминират.

Костадин Язов и спортният директор Георги Иванов-Гонзо бяха на разходка из Копенхаген, а президентът Христо Крушарски също се възхити на красивите катедрали в града.

Top