Геймърско изложение дава шанс на БГ разработчици

Пловдивски програмисти участват с мащабен проект

Геймърското изложение „Games Made in Bg” дава безплатен щанд на всеки български разработчик на видео игри, съобщиха организаторите на On! Fest 2017 и бизнес конференцията Game Dev Summit, които ще се проведат на 24-25 юни в Интер Експо Център в София.

Водещи лица от българския бизнес и лидери от региона и Европа ще споделят своя опит и знания в серия от презентации, работилници и дискусии. Проявата цели да събере на едно място всички български компании от сферата на видео игрите.

В рамките на събитието, своят проект ще представят и двама млади програмисти от Пловдив – Ясен Багалев и Димитър Попов. От няколко години те разработват играта Moo Lander.

В нея се използват голям брой способности, които придобиваш с времето, за да си проправиш път пред различните терени на различни планети и се биеш с различни интелигентни врагове. В играта летиш с извънземна чиния и смучеш крави, като по този начин помагаш на цивилизацията си, докато изпълняваш мисията за спасение на собствения си вид. Геймплеят е разнообразен и изпълнен с моменти на епичност, тъга, хумор и изследователски дейности, разказват Ясен и Митко.

Те се надяват с времето да привлекат повече млади и талантливи програмисти, художници и аниматори от Пловдив в екипа си. Убедени са, че младите хора имат какво да покажат в областта на гейминга пред целия свят.

Трейлърът разкрива основни концепции и механики в играта Moo Lander.

Още информация за проекта можете да видите във Facebook, Twitter, Instagram или официалния уебсайт на играта.

Подобни статии

Top