ГХГ-Пловдив затваря за посещения от днес

Издаването на удостоверения за износ на художествени произведения продължава

Със Заповед № РД-01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването, наред с другите ограничения се разпорежда:  „Преустановява се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и др.), вкл. и на открито (събори, фестивали и др.).“

В тази връзка от 22 март (понеделник) до 31 март (сряда) всички постоянни и временни експозиции на Градската художествена галерия ще бъдат затворени за посещения и в тях няма да се допускат външни лица.

Ще продължи да работи с граждани само Комисията за издаване на удостоверения за износ на художествени произведения. Тя ще извършва дейността си при строго спазване на противоепидемичните мерки. Приемните часове остават, както и досега: вторник и четвъртък от 10 до 12 часа. Мястото също е без промяна: Зали за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15.  Телефон за връзка с Комисията в посочените часове: 032 62 52 21.

Откритите вече изложби в две от сградите на Галерията ще могат да се видят отново от 1 април, срокът на провеждането им ще бъде удължен с броя на дните, за които са били затворени за публика.

Изложбата „Без герои“ на Севдалина Кочевска и Петър Кочевски в Изложбена зала „2019“ ще продължи до 10.04.2021 г.  [Не]реалност – 14 -то издание на АРТ ПОЗИТИВ в Галерия „Капана“ ще продължи до 18.04.2021 г.

Подобни статии

Top