Гибона и Багата идват за биографията на Стоичков в Чикаго

На презентацията на „Историята“ ще има още футболни легенди на България, които живеят в САЩ

Божидар Искренов-Гибона и Благой Иванов-Багата ще бъдат сред ВИП-гостите при представянето на „Историята“, биографичната книга на Христо Стоичков, на 4 май в Чикаго.

Легендата на Левски ще пътува от столицата Вашингтон, където живее. Гибона е гарантирал пред организаторите, че няма как да пропусне събитието на бившия си съотборник в националния отбор.

На презентацията ще има още една голяма легенда на българския футбол – Цветан Йончев. От дълги години най-добрият голмайстор на България в турнира за Купата на европейските шампиони живее и работи в Чикаго. Йончев е близък приятел на Стоичков, който го наследи в ЦСКА през 80-те години, съобщава „Труд“.

„Историята“ ще бъде уважена и от Димитър Попов, един от тримата вратари на България на световното първенство в САЩ през 1994 година. Стражът не игра в нито един от седемте мача, но подобно на всички от Пеневата чета само заради присъствието си е със статут на легенда на футбола ни. Попов също от много години живее в САЩ.

Багата пък ще наруши подготовката си за боя с австралиеца Тай Туиваса, за да уважи Стоичков. Точно в Чикаго на Иванов му предстои битка на 8 юни. Багата е известен фен на най-добрия български футболист.

За „Историята“ това е втората част от международното турне. Книгата вече продава третия си тираж. Първата интернационална спирка беше Лондон. До края на годината вероятно ще се организират спирки в Барселона и Торонто.

Подобни статии

Top