Гимназисти от Карлово изработиха плакати, картички и колажи за Деня на Земята

Учениците направиха фотосесия с тях

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ – град Карлово проведоха съвместна инициатива, за да отбележат Световния ден на Земята – 22 април. Екоинспекцията провокира гимназистите от учебното заведение и техните преподаватели да се включат активно в социалната кампания на училището под мотото „Аз мога…“, която има за цел да се превърне в мащабна кауза за опазване на околната среда. Те бяха поканени да изработят плакати, картички и колажи, чрез които по артистичен начин да изразят своето виждане по въпроса за опазване на Земята и какво може да направи всеки от тях за това, като довършат започнатото изречение.

Осмокласниците и десетокласниците от специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“ приеха идеята с голям ентусиазъм, създадоха прекрасни творби, а след това с удоволствие позираха с тях на фона на парка в училището. Активно участие в подготовката и провеждането на събитието взеха сътрудникът по художествена дейност г-жа Марина Маринова, преподавателят по география и туристическа анимация Лиляна Серкьова и директорът на гимназията инж. Таньо Топалски.

„Всеки ден по телевизията и в социалните мрежи ставаме свидетели на споделени снимки и материали, които показват как замърсяваме и унищожаваме нашата планета. С наближаването на Световния ден на Земята проблемите със замърсяването на околната среда стават все по-актуални. По темата обаче трябва да се замисляме всеки ден: „Аз мога да пазя планетата чиста!“, „Аз мога да изхвърлям отпадъците в кошчето за боклук!“, „Аз мога да не замърсявам природата!“, „Аз мога …!“, обясниха с охота мотото и каузата на социалната кампания гимназистите.

1 2

Подобни статии

Top