Гл. инсп. Димитър Бришимов с медал за заслуга, връчи му го лично президентът (СНИМКИ)

Държавният глава към огнеборците: Давате вяра, че има хора готови на всичко за спасяването на човешкия живот като висша ценност

На церемония в Гербовата зала президентът Румен Радев удостои с държавни отличия ръководители на структури от системата за пожарна безопасност и защита на населението и огнеборци, участвали в потушаването на пожари през 2021 година в България и Република Северна Македония. „Вие ни карате да се чувстваме по-спокойни, давайки ни вярата, че живеем в общество, в което има хора, за които човешкият живот е висша ценност и са готови да направят всичко за неговото спасяване“, обърна се държавният глава към отличените.

„Като човек, попадал в ситуации на повишен риск, високо ценя вашите морално-волеви качества“, заяви държавният глава, подчертавайки високия  професионализъм, смелост, себеотрицание и всеотдайност, проявени от огнеборците в много сложна обстановка и при тежки задачи. „Днешната церемония е израз на дълбоката признателност на цялото ни общество“, допълни президентът. Румен Радев отбеляза необходимостта от подобряване на условията на труд и на оборудването, както и осигуряване на социалното спокойствие на пожарникарите, които да бъдат гарантирани от държавата.

По време на церемонията с орден „За гражданска заслуга“ втора степен бе удостоен комисар Георги Пармаков. Отличието е за съществения му принос и заслуги за сигурността и обществения ред в Република България и борбата с бедствия и аварии.

Държавният глава Румен Радев награди с медал „За заслуга“ главните инспектори Юлиян Петров и Димитър Бришимов, комисар Светослав Георгиев и младшите експерти Давид Гълъбов, Димитър Георгиев, Ангел Величков и Димитър Златков.

1 2

Подобни статии

Top