Гласуваха бюджета на община „Родопи“. Ето за какво ще отидат 27 310 000 лева

През 2020 година от Общината ще стартира два ключови проекта

Бюджетът на община Родопи за 2020 година е приет с мнозинството от гласовете в местния парламент – 24 гласа „За“. Финансовият документ получи пълна подкрепа от съветниците от местна коалиция „БСП за България- АБВ“, ДПС, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, местна коалиция „Обединени земеделци“ и деветимата общински съветници от ПП ГЕРБ. Единствено двамата съветници от МК „Движение заедно за промяна“ Ангел Рахов и Лидия Гимишева упражниха правото си на глас с вдигане на ръка „Въздържал се“.

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов благодари за категоричната подкрепа. „Днешното гласуване на бюджет 2020 показва, че политиката, която водим е правилна и мнозинството съветници оценяват това. Бюджетът е амбициозен, но в същото време е добре балансиран и съобразен с нуждите на всяко населено място„, коментира той.

Парите на община „Родопи“ за 2020 година са в размер на 27 310 000 лева. Средставата ще бъдат разпределени за изграждане на спортни и детски площадки, поставяне на камери на входно-изходните артерии на няколко села в общината, ремонт на улици, борба с незаконните сметища.

През тази година Общината ще даде старт на два ключови проекта:

По 100 хиляди лева са заложени във финансовия документ за проектиране на околовръстното шосе Брестник – Куклен. Важно е изграждането и на новата пътна отсечка Брестник – Белащица – Марково. Към момента през участъка може да се премине единствено по черни пътища. Вече са набелязани трасетата, по които ще минава новата пътна връзка.

Тази година ще започне и актуализиране на проектите за изграждане на канализация в малките населени места от общината. Въпросните проекти са изработени преди повече от 10 години за всяко от общо 21 села. Целта е администрацията да може да кандидатства по ПУДООС или по европрограми.

Подобни статии

Top