Гласуваха още пари за ст. "Христо Ботев" - DC news

Гласуваха още пари за ст. „Христо Ботев“

166 500 лв. ще бъдат за сметка на санирането на сградата на Общината и от „Жилфонд“

С 40 гласа „за“, 4-ма „против“ и 2-ма „въздържали се“ общинските съветници на Пловдив гласуваха още средства за довършването на стадион „Христо Ботев“. Парите в размер на 166 500 лв. са за изграждането на 2 трафопоста и ще бъдат за сметка на санирането на сградата на община Пловдив по проекта „Красива България“. За препроктиране на козирките на секторите са нужни други 28 500 лв., които ще бъдат осигурени от ОП „Жилфонд“, съобщава Радио Пловдив.

В началото на дебатите Владимир Славенски от ДБ попита защо трафостоповете не са включени в обществената поръчка, та се налага община Пловдив да заделя средства за целта. „Докога ще наливаме пари във финансовата дупка на ст. „Ботев“ и кога ще има край? Стадион „Ботев“ ще се превърне в поредния символ на лошото управление на община Пловдив. Дано да стане и да бъде на поносима цена за пловдивчани“, заяви Славенски.

Независивият Георги Величков попита защо се взимат 166 000 лв от парите на пловдивчани за стадиона, а държавата не го финансира или ФИФА и УЕФА. Той предложи средствата да се насочат за облагородяване на Младежкия хълм, но предложението не бе прието.

След сесията на ОбС кметът Здравко Димитров обясни, че архитектите са проектирали единият трафопост трябва да бъде вътре в парцела на стадион „Христо Ботев“.

„Това означава, че инвестицията трябва да е наша“, обясни градоначалникът. Той е разговарял с ЕВН дали ще ги откупят от общината и от там обяснили, че на по-късен етап това може да се случи, ако има желаещи клиенти в квартала да се присъединят към електроснабдителното дружество.

За поскъпването със 100 000 лв. на инвестицията на стадиона Димитров обясни, че поръчката на машините отнема месеци.

„Всичко става много бавно, 4 месеца отнема изработването на машините, а междувременно цените скачат“, каза кметът.

Подобни статии

Top