Гласуваха с пълно единодушие парите за стадионите на Ботев и Локо

Общинският съвет отпусна общо 5,7 млн. лева на двата клуба, посрещнаха съветниците с Колежанско пиво

С 44 гласа „за“ и нито един „против“ или „въздържал се“ пловдивските общински съветници подкрепиха предложението за отпускане на почти 5,7 млн лв от бюджета на Община Пловдив за 2022 г. за стадионите Ботев и Локомотив. По темата обаче се разгоря и политически дебат, съобщава Радио Пловдив.

Лидерът на БСП Николай Радев подчерта, че групата ще подкрепи предложението за отпускане на средствата, но ще настоява за строга отговорност за начина на усвояването им. Вложените 2 милиона лева за седалки на стадион Ботев, които няма да бъдат използвани, както и 2 млн за злополучното колело на Водната палата, са доказателства за безотговорността на управлението на Пловдив, посочи Николай Радев.

От трибуната Едуард Сарафян прочете декларация от името на ФК Ботев, в която се подчертава, че подкрепяйки инвестирането на средства в двата стадиона Ботев и Локомотив, съветниците не помагат само на футболните отбори и феновете, а влагат в развитието на градската инфраструктура. Тя е необходима за адекватното развитие на Пловдив и в превръщането му в по – привлекателно място за живот. Отделно това е и инвестицияв здравето на гражданите.

От Демократична България обявиха, че ще подкрепят предложението в името на това да има стадиони. Йордан Иванов посочи обаче, че лидрът на ГЕРБ Бойко Борисов е употребил политически казуса като е обявил, че раздава от свое име 5,7 ммилиона лева, а това са пари на данъкоплатците. Това е грозна манипулация и не трябва да бъде за сметка на другите спортове, заяви Йордан Иванов.

За двете съоръжения средствата ще бъдат разделени почти по равно – 2 860 800 за стадион Ботев и  2 820 000 – за Лаута. Парите ще бъдат заложени в проектобюджета на Пловдив за 2022 г.

От Сдружение ПФК Ботев посрещаха общинските съветници с по бира от марката „Колежанско пиво“ и така се охитаха да ги предразположат преди гласуването.

Подобни статии

Top