Гласуваме за кмет на Пловдив, 64 млади пловдивчани отиват до урните за първи път

Балотажът е между Здравко Димитров и Славчо Атанасов

Пловдив гласува за кмет на града днес. Балотажът е между Здравко Димитров и Славчо Атанасов, които получиха най-много гласове от избирателите под тепетата на първия тур на изборите за местна власт.

286 859 са избирателите по списък, които имат право да гласуват на днешните местни избори, съобщи за DCNEWS секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева. Те ще могат да гласуват в общо 476 секции, от които 4 са подвижни, като в тях ще гласуват хората с увреждания. Както и на първия тур 12 секции са сформирани в болниците, една ще има в Затвора Пловдив.

4-те секции  за гласуване с подвижни избирателни кутии ще обслужват  районите „Централен”, „Северен”, „Южен” и „Тракия“. Подвижната секционна избирателна комисия в район „Тракия” ще обслужва и избирателите от район „Източен”, а ПСИК в „Северен“ – избиратели с увреждания от район „Западен“.

64 са младите пловдивчани, които са навършили пълнолетие в седмицата между двата тура и в изборния ден. Те ще гласуват за първи път, уточниха от ГРАО-Пловдив.

Общият брой на избирателите в Община Пловдив за втория тур е: 286 859 (район „Централен” – 61 247, район „Източен” – 44 247, район „Западен” – 30 584, район „Северен” – 41 362, район „Южен” – 63 485, район „Тракия” – 45 934).

Осигурен е превоз за хората с трайни увреждания, които няма да гласуват в подвижните секции. Заявки за ползване на транспорта се приемат на тел. 032 962478. Същият този транспорт ще изводи и възрастните хора от Старческия дом в Пловдив до местата, където са регистрирани по постоянен адрес. Причината да не могат да упражнят вота си в дома е, че Пловдив се счита за единна административна единица и не е възможно да им бъде издадено удостоверение за гласуване по настоящ адрес в друг район под тепетата.

Припомняме, че изборният ден започна точно в 7.00 ч. и ще приключи в 20.00 ч. Ако пред секциите все още има желаещи да гласуват, те ще бъдат поканени да направят това до 21.00 ч.

Подобни статии

Top