Гласуват парите за остатъка от външния ринг на Пловдив

Отсечката от Скобелева майка до Асеновградско шосе  ще струва около 30 милиона лева

Обявяват до края на седмицата поръчката за последната част от външния ринг на Пловдив. Това е трасето от Асеновградско шосе до Скобелева майка. Новината съобщи в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов, а после бе потвърдена от кмета на града Здравко Димитров.

„Това е последната част от околовръстното шосе. То е дълго около 4,5 км, а прогнозната цена на поръчката е около 30 млн. лв.“, съобщи Зико. По думите му  след това градът под тепетата вече ще има външен ринг, а градската управа работи и за завършването на вътрешния ринг. „Това са връзката „Модър – Царевец“, пробива под Централна гара, продължението на бул. „Северен“, както и моста над река Марица. Добре е да започнем първо с външния ринг, за да не се блокира движението в града“, подчерта Димитров.

Той посочи, че предстои да се започнат и локалните платна на Асеновградско шосе, като там вече е избран изпълнител и е осигурено финансирането в размер на 18 млн. лв.

Ще се случи ли проектът за водоснабдяване на Пловдив от каскада „Въча“?

Зико днес следобед се срещна с министъра на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро, с когото разговаря за осъществяването на проекта за водоснабдяването на Пловдив от каскада „Въча“. „Аз лично съм много доволен от тази среща и мисля, че по-често трябва да има такива срещи“, коментира кметът.

„Имахме възможност да обсъдим въпроси, които в парламента непрекъснато обсъждахме и най-вече за водоснабдяването на Пловдив от каскада „Въча“, за да се реши проблема за десетки години напред с много по-качествена вода. Така ресурсът, който се освобождава от града, ще може да отиде за промишлеността. Целият аспект – за битови и промишлени цели, както и за енергетика, беше обсъден.  Това е една много добра крачка, която не мога да не подкрепя“, посочи Ревизоро след срещата.

Той съобщи, че в момента язовирите на каскадата са пълни и се аргументира с цифри: яз. Кричим е пълен на 94,19%, яз. Въча на 96,7%, яз. Цанков камък на 74,7% и яз. Доспат на 97,06%.

1 2

Подобни статии

Top