Гласуват такса смет за 2020 г. в община Родопи на последната за тази година сесия

Ще се обсъдят и разходите за чистота в населените места

Последната за 2019 г. сесия на Общински съвет „Родопи“ – Област Пловдив, ще се проведе днес от 10.00 ч. в заседателната зала на Община „Родопи“.

В дневния ред са включени 9 точки. Ще бъде гласувана план-сметката за дейностите по сметосъбирането, сметоизвозването, депонирането и обезвреждането в депа на битовите отпадъци, както и за поддържане на чистотата на местата за обществено ползване за всяко населено място. Ще бъде определена и такса „битови отпадъци“ за 2020 година.

Освен това съветниците ще гласуват кой да представлява местния парламент в Общото събрание на НСОРБ. Ще се обсъди и предоставянето на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Перущица-Родопи“.

Ще бъдат гласувани и промени в бюджета на общината за 2019 година, включително за капиталови разходи, свързани с  обновяването на коледната украса на с. Крумово. В селото е закупен 3D снежен човек на стойност близо 3 000 лв. Ще се приемат и средства за отопление и ток за зимата на храма „Св. св. Козма и Дамян“ в Белащица, както и пари по повод коледните и новогодишни празници на деца в неравностойно положение от общината.

Раздават на съветници и кметове на села романа „Дъното на Рая“

На последното заседание за тази година председателят на Общинския съвет Георги Цанков ще раздаде на кметовете на населени места в общината и общинските съветници по едно копие от българския роман „Дъното на Рая” на Виолета Стайкова. Романът влиза в открита битка с несправедливостите в българската управленска система и „своеволията“ на институциите.

Историята в романа е по действителни случаи и отразява днешната действителност и ежедневните борби на гражданите в държава, в която институциите и обикновените хора съществуват в отделни вселени, твърди авторката. „Дъното на Рая“ предлага възможност за равносметка, провокирайки многократно въпроса –  Държавата ли е виновна, или хората за кочината, в която живеем? И има ли изход?

Подобни статии

Top