Главният архитект на Асеновград застава пред Окръжния съд днес

Главният архитект на Асеновград Константин Атанасов

сяда на подсъдимата скамейка днес. За 10.00 ч. в Окръжния съд е насрочено разпоредително заседание по делото срещу него и бизнесмена Митко Захариев за получен подкуп в размер на 8000 лева.

Това е втори опит за старт на делото срещу архитекта и бизнесмена. На 28 март разпоредителното заседание не се състоя, тъй като Захариев се яви без защитниците си Слав Даскалов и Яна Захариева. Тогава Митко Захариев отказа да бъде защитаван от Яна Захариева, но запази другия си адвокат. Липсата на двамата юристи обаче наложи делото да бъде отложено за днес.

Отложиха делото срещу главния архитект на Асеновград (СНИМКИ)

 

Арх. Атанасов е обвинен, че е взел подкупа от бизнесмена,  за да бъде съгласуван идеен проект за реконструкция и преустройство на бивш хотел в Асеновград в „многофункционална сграда със смесено предназначение“. Според магистратите, деянието е било извършено с изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение, като архитектът е заявил на С.Б., че за да се одобри проекта, обвиняемият Митко Захариев трябва да бъде нает за консултант.

Главният архитект на Асеновград застава пред съда

Припомняме, че главният архитект на Асеновград бе арестуван през май миналата година, след проверка на ДАНС в община Асеновград. Тогава прокуратурата му повдигна три обвинения – за това, че поискал подкуп, за търговия с влияние за друг, по-стар казус, за който е поискал пари да упражни влиянието си и за строежа в Метошка махала. Впоследствие обаче, срещу него остана само обвинението за получен подкуп.

Арестуваха главния архитект на Асеновград!

Митко Захариев пък е обвинен за това,

че за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в  Асеновград и  Пловдив, като помагач, умишлено  е улеснил арх. Константин Атанасов  да приеме подкупа, за да извърши действие по служба.

63-годишният бизнесмен е помогнал с помощта на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и с фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил, преведени от банката 8 000 лева и ги е предал на Константин Атанасов.

В момента и Атанасов, и Захариев са на свобода с парична гаранция от по 5 хил. лв. за всеки от тях. Те имат и наложена забрана да напускат пределите на България.

Съдът остави Караиванов и главния архитект на Асеновград на длъжност

Подобни статии

Top