Главният комисар на МВР: Имам чувството, че на хората хич не им пука! Кого лъжем?

Неверни декларации на КПП-та, близо 800 досъдебни производства и почти 6000 акта отчетоха от полицията

Част от минаващите през контролно-пропускателните пунктове в областните градове са излъгали проверяващите полицаи и са предоставили неверни декларации за причината, поради която влизат или излизат от града. Това съобщи на брифинг тази сутрин   главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. От извършени проверки по 9 312 декларации в цялата страна, е установено, че 641 декларации са неверни, а хората по тях въбоще не притежават трудови договори към фирмите, които са посочили в документите. По думите му по всички случаи са образувани преписки и ще бъдат уведомени съответните прокуратури.

Главен комисар Иванов посочи също, че 80 души са написали, че отиват на работа, а всъщност са регистрирани като безработни в бюрата по труда. „Имам чувството, че на хората хич не им пука! Мисля, че полицаите на КПП-та са там с една единствена цел, да се опитат да запазят здравето на хората, а знаем, че има и фатални последици тази болест. Те не са там за подигравка и да се чудим как да ги излъжем! Кому е нужно да лъжем? Още в началото предупредихме, че ще проверявам основанието за пътуване. Тези проверки ще продължат и не само по Великденските празници“, подчерта главният секретар на МВР.

Той припомни, че областните градове ще бъдат затворени за празниците.

„Вчера хората се юрнаха на КПП-та извън София. Накъде се юрнаха за тези празници?“, запита риторично Ивайло Иванов. Над 789 досъдебни производства, а актовете са над 5 889 по Закона за здравето. 2534 са за неносене на предпазна маска, уточни главният комисар на МВР.

Той отново призова: „Не се опитвайте да заблудите, никого, заблуждавате себе си! Останете си вкъщи. Когато приключи всичко  това, ще има време пак да видим близките си, пак да се съберем с приятели и компания на заведение. Но нека засега да се пазим!“

И допълни, че различното по време на празниците е, че  тъй като са четири почивни дни се предполага, че повечето предприятия, държавни служби не работят и основанието за напускане на населеното място „отиване на работа“ ще отпадне. 

1 2

Подобни статии

Top