Главният секретар на МВР: Акциите в заведения няма да спрат - DC news

Главният секретар на МВР: Акциите в заведения няма да спрат

Гл. комисар Петър Тодоров представи пред състава на ОДМВР-Пловдив новият зам.-директор Сълко Литов

„Ще се спазват правата на гражданите, но ще бъдем безкомпромисни за присъствието на непълнолетни в нощните заведения, сервирането на алкохол на тях и даването на райски газ“. Това заяви в Пловдив главният секретар на МВР Петър Тодоров по повод Гергьовденската акция, прочула се със събличането на 400 клиенти на дискотека. Той посочи, че операциите ще продължават, а тяхната цел е пресичането на разпространение на наркотици.

„Акции в нощните заведения е имало и ще има. Ще бъде приоритет да се борим с наркотрафика. Такива акции ще продължат, при спазване правата на гражданите. Събрани са данни, че се продава райски газ в заведението. Извършва се проверка“, допълни Тодоров.

„По отношение на проверката от инспектората за въпросната акция – тя ще бъде наистина задълбочена. Ако има данни за превишаване на правата, ще се заемем”, заяви Тодоров.

Той пристигна преди час в Областната дирекция на МВР в града под тепетата по два повода – да връчи ново оръжие на униформени и да представи новия заместник-директорът Сълко Литов пред състава на дирекцията.

Относно новите оръжия, Тодоров посочи, че стремежът е униформените да разполагат с модерно въоръжение.

Новият зам.-директор на ОДМВР-Пловдив Сълко Литов досега беше директор на РУ-Карлово. Той бе оглави карловското районно преди четири години и половина.

Литов е роден през 1970 година. Притежава магистърска степен по специалност „Право” в Бургаски свободен университет. В системата на МВР е от почти 30 години. Началото на кариерата си в системата на МВР поставя през 1994г. като помощник-следовател в Четвърто РУ – Пловдив. В периода 1995 г.-1999 г. изпълнява същата длъжност и в Окръжен следствен отдел в Пловдив. В РУ-Карлово започва работа през 2000 г. като дознател, а впоследствие оглавява групата за противодействие на икономическата престъпност и сектор „Криминална полиция”. Районното управление в подбалканския град е под негово ръководство от 2018 г. до заемането на новия пост на заместник-директор на ОДМВР – Пловдив.

Със заповед на министъра на вътрешните работи на титулярната длъжност началник на РУ-Карлово е назначен главен инспектор Генчо Гусев. Роден е през 1973 г. Има завършено висше образование по специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред” във ВИПОНД през 2001 г. Целият му 29-годишен стаж в системата на вътрешното ведомство преминава в полицейското управление в Карлово. Последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции – от мл. разузнавач до началник на група и на сектор „Криминална полиция”.

Днес комисар Литов и гл. инспектор Гусев официално бяха представени пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

За постигнати високи резултати по време на професионалното си развитие и двамата са награждавани многократно от ръководството на МВР.

Източници: „24 часа“ и „Марица“
Снимка: „Марица“ и ПБ Новинар

Подобни статии

Top