Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки - DC news

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки

Това обяви гл. комисар Петър Тодоров

Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставки. Това обяви самият гл. комисар Петър Тодоров на брифинг след катастрофата между полицейски бус и бус с мигранти, при която един полицай беше тежко ранен.

„Днес аз и колегата гл. комисар Станимир Станев подаваме оставки пред министъра, но не това е важният проблем. Важният проблем е депутатите в утрешното заседание, разглеждайки тази тема, да направят законодателни промени, които да защитят нашите колеги”, призова гл. комисар Тодоров.

Гонка между бус с нелегални мигранти и полицията на входа на София стана рано тази сутрин.

При влизането от магистрала „Тракия“ към Казичене бусът с българска регистрация е отказал да спре на подаден сигнал, след което полицейски автомобил се е опитал да го пресрещне.

Последва катастрофа, при която пострада тежко един от полицаите. Служителят на реда е с реална опасност за живота. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на мозъка.

Той е със счупени кости на черепа, с голям вътрешномозъчен хематом. Вече е приключила операцията по отстраняване на хематома. Полицаят е приведен в реанимация, където в следващите поне 24 часа ще бъде в медикаментозна кома и на апаратна вентилация, за да се даде възможност на мозъка му да се възстанови.

Четирима души от буса с нелегалните мигранти също са настанени в болницата, сред тях и шофьорът. Той е със счупени ребра, контузионен бял дроб, настанен е в реанимация.

Единият от мигрантите е със счупен крак, другият със скалпова рана, третият е с контузия.

Има и пострадал мигрант, на 19 години, който е настанен за лечение във ВМА без опасност за живота. След направените изследвания са установени травма в областта на главата и белодробна контузия.

Шофьорът е български гражданин, са установили още от МВР. По непотвърдена информация той няма редовна книжка.

По първоначална информация мигрантите са от сирийски произход. Те са на възраст между 20 и 30 години.

Източник: БНТ, НОВА

Подобни статии

Top