Главният секретар на МВР за разстрела на Божилов: Работим и по версия за самоубийство

Маринов отказа да коментира детайли, били медийни фантазии

„Дайте да не говорим за разстрел в Пловдив, тъй като се работи по различни версии, работим дори по версия за самоубийство. Не можем да я изключим“. Това заяви в сутрешния блок на bTV главният секретар на МВР Младен Маринов.

„Разследваме и версия за убийство, но докато не съберем достатъчно факти, които да изключат една версия, продължаваме да работим по нея“, добави Маринов.

Помолен да коментира детайлите, изплували в медиите от вчера, че кучето на убития в сряда (26 юли) Данаил Божилов е било вързано и не е ясно кой го е вързал, главният секретар подчерта раздразнено: „Детайлите по медиите са 90% надградени, измислени и е вкаран сюжет на фантазия. Има факти, по които ние работим по Наказателно-процесуалния кодекс.“

Маринов беше категоричен, че няма как на този етап да сподели по какви версии работи полицията.

Припомняме, че в сряда сутринта трупът на 43-годишния собственик на соларно студио в Пловдив бе намерен на „кучешката алея“ в парк „Лаута“. До него бе открито вързаното му куче, порода Дого аржентино. От полицията съобщиха, че Божилов е бил застрелян в гърдите. И до днес, след извършването и на втори щателен оглед с металотърсачи вчера в парка, оръжието на убийството не е намерено.

 

Подобни статии

Top