Главсекът на МВР от Пловдив за акцията в Орландовци: Намерени са много оръжия (СНИМКИ И ВИДЕО)

Засега няма данни за други замесени полицаи в схемата

На този етап няма данни за други полицаи, освен двамата взводни командири от Второ РУ в София, които да са замесени в престъпната група на Гольовците, арестувана в „Орландовци“. Това заяви пред журналисти в Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той, заедно със зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов и шехът на ГДНП Тодор Гребенаров присъстваха на отчета на пловдивската дирекция.

Главният секретар на МВР обяви също, че при акцията тази нощ са намерени много оръжия, както и наркотици. Тепърва ще бъдат правени експертизи на оръжието, за да се разбере дали то е бойно и откъде престъпниците са се снабдили с него.

Действията на служители на СДВР и Специализираната прокуратура продължават и в момента, посочи Ивайло Иванов. По думите му това, че към момента няма други задържани ченгета  не означава, че не са замесени още. Полицаите са осигурявали чадър над организираната престъпна група, която бе разбита тази нощ.

Акцията е заради мащабно разследване  на Специализираната прокуратура

Операцията е предприета в рамките на образувано досъдебно производство, наблюдавано от Специализираната прокуратура, обясни на нарочен брифинг в столицата по-рано тази сутрин заместник-главният прокурор Иван Гешев. Делото  е за организирана престъпна група, занимаваща се с широкоспектърна престъпна дейност –  от  дребни битови кражби до сериозни грабежи и разпространение на наркотици, производство на акцизни стоки, без  бандерол  и разпространяването им,  кражби на релси, чупене на надгробни паметници, но също и със сериозни грабежи и тежки престъпления срещу  личността. 

1 2

Подобни статии

Top