Глоби в две заведения в Хисаря и Калояново, десетки са съставените актове

Акцията е на Специализираните полицейски сили и РЗИ

Полицията провери спазват ли се противоепидемичните мерки в нощните заведения на територията на районното управление в Хисаря, след като най-нетърпеливите за забава почиващи напълниха нощните клубове в курорта.  Проверката е извършена от Специализираните полицейски сили и РЗИ-Пловдив.

За времето от 02.00 ч. до 03.30 ч. на 26.07.2020 г. са проверени 187 лица, работещи и посетители в нощен клуб „АДИКТ“ в гр. Хисаря. 10 акта са съставени по чл. 8 ал. 3 от Закона за закрила на детето – посетителите са били без придружител на обществено място след 22.00 ч.

Служител на частна охранителна фирма е санкциониран за неносене на лична идентификационна карта. Глобени по Закона за българските лични документи са 4 от посетителите.

7 броя са актовете за устоновяване на административно нарушение по чл. 56 Ал 1 от Закона за здравето, който забранява тютюнопушене в закрити обществени места. Два са съставените констативни протоколи за извършени проверки по Закона за здравето, а именно неспазване на препоръчителния допустим брой посетители, с оглед спазване на противоепидемичните мерки.

Час и половина по-късно е извършена проверка и в денс клуб „ЦЕНТРАЛ“ , който се намира в село Калояново. В хода на работа служители на Специализираните полицейски сили са проверили 37 лица. Съставен е един акт по чл. 16, ал.2 от Закона за защита от шума в околната среда. Две са констатираните нарушения по Закона за здравето. По време на акцията са съставени 23 акта, като са проверените  224 души.

Снимка: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top