Глобиха мотористи, тръгнали на мотошествие от бензиностанция в Пловдив

Съставени са им 43 акта, 28 мотора са спрени от движение

Мотористите не устояха на хубавото време и напук на противоепидемичните мерки се събраха на паркинг на пловдивска бензиностанция, съобщиха от полицията.

Униформените спипали мераклиите за високи скорости и са съставили 43 акта и 5 фиша, а 28 мотоциклета са спрени от движение.

Сбирката на мотористите е била днес на паркинга на бензиностанция „Газпром“ на бул. „Кукленско шосе“. Там минувачи забелязали голям брой мотори с форсиращи двигатели.

Незабавно служителите на ОД на МВР Пловдив са предприели проверка, като на мястото пътните полицаи са установили 94 души със 72 мотора.

В резултат на проверките за установени административни нарушения на мотористите са съставени 42 акта по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Закона за българските документи за самоличност, а полицаите са написали и 5 фиша. 28 от моторите са спрени от движение заради неизправни шумозаглушителни уредби, липсващи застраховки и неправособност на водачите.

Двама са установените водачи без книжка, а четирима мотористи са били без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Трима от проверените са били с криминални прояви. Връчени са и 5 електронни фиша на водачи на МПС.

Подобни статии

Top