Глобиха пешеходци, тръгнали на разходка по пътя за Асенова крепост

Шестима души са глобени само за вчерашния ден в Асеновград.

Хората са тръгнали на разходка по пътя към Асенова крепост, когато били спрени от екипа, ограничаващ движението на пешеходци към крепостта. Те не са спазили  разпоредените ограничителни мерки и дори са влизали в пререкания със служителите.

Те са получили актове за установяване на административно нарушение, съгласно чл. 63 ал. 1, във връзка с чл. 209а от Закона за здравето.

Асеновата крепост продължава да функционира. Вчера е имало 18 посетители, а днес няма нито един. Персоналът е редуциран, а посетителите се допускат, според изискванията в заповедта на министъра на здравеопазването. Касата се дезинфекцира според предписанията. Обектът няма да бъде затварян, тъй като е необходимо той да бъде постоянно и ежедневно поддържан.

Продължават обиколките на съвместни екипи на РУ-Асеновград и РЗИ. Те обхождат периодически парковете  и местата за спорт и отдих в града.

В дежурната част на Община Асеновград са получени общо 7 сигнала за нарушаване на ограничителните мерки. Един сигнал е подаден за работещо заведение на ул. „Миньор”, останалата част са за събрани на групи хора в Асеновград и в с. Боянци. Всички сигнали са предадени в РУ-Асеновград по компетентност.

Проверени са също 28 лица за спазване на карантинните изисквания. Със заповед на кмета доктор Христо Грудев ще бъдат изработени и поставени табели по парковете в града, които да уведомяват гражданите за разпоредбата на министъра на здравеопазването, че посещението на паркове, градини и детски площадки е забранено.

Към 30 март няма заведени на отчет нови случаи на лица под карантина.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Мутаф написа:

    Пътят до Асенова крепост е обикновено шосе, това не е парк по никакъв начин.

  2. Хаха написа:

    Ха,как така Асеновата крепост работи,но по пътя глобяват!!!

Top