Глобиха превозвач за рейс с неработещ климатик в Пловдив, ето колко е глобата! (ВИДЕО)

Тотев бесен, че се обяснява пред медиите за неработещите климатици в рейсовете

Глобиха превозвач заради неработещ климатик в пловдивски автобус. Това съобщи днес кметът Иван Тотев. Става дума за фирмата „Автотранс Чолаков“, която изпълнява курсовете по линия №15. Именно в такъв рейс не е бил пуснат климатика, тъй като нямал фреон. Жалба за това е била подадена от пловдивчанка, научи DCNEWS.

„Това е абсолютно безобразие, тъй като в изискванията на община Пловдив към превозвачите абсолютно задължително сме сложили специална глоба за климатици този път. Защото ние в правилата пишем, че трябва да има климатик, но се принудихме да пишем допълнително, че трябва да има работещ климатик. Защото и в предишните договори беше записано, че трябва да има климатик, но превозвачите казаха: „То има климатик“. Ама това, че не работи, не го пише“, ядоса се кметът, в отговор на въпрос от репортер на DCNEWS.

„Направихме отделни глоби, които са в размер на 300 лв. Вече имаме наложена санкция за неработещ климатик“, каза още Тотев. И призова:  „Не само, че гражданите трябва да сигнализират, но трябва да проявяват нетърпимост към това. Ние защо даваме толкова много пари. Тази година им увеличихме парите на превозвачите с още 1 млн. лв. компенсацията. И сега отново да не работи климатик и кметът да се обяснява пред медиите!“

Тотев поясни, че общината разполага с 4-5 проверяващи, които всеки ден се качват в автобусите и правят проверки. „При нас като има сигнал се отреагира. Община Пловдив има хора на терен, които всеки ден се качват в автобуси и правят проверки. Но то има 28 линии, по 7-9 автобуса има в линия, над 200 автобуси се движат по линиите. Имаме 4-5 човека, които проверяват. Освен за климатици те проверяват и дали са измити рейсовете и т.н. Ние сме си свършили работата с тези договори и условията в тях. Но това са парите на пловдивчани, трябва да се реагира! – подчерта кметът.

Припомняме, че DCNEWS първи сигнализира за проблема с неработещите климатици в градския транспорт в жегата.

В края на миналата седмица наш репортер подаде сигнал и жалба на горещия телефон на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, откъдето ни обясниха, че проверки за климатиците започват от този понеделник. Въпреки това и днес повечето рейсове са без климатици.

Шофьори и кондуктори в автобусите: Не ни дават да пускаме климатиците

Подобни статии

Един коментар

  1. Климатроник написа:

    Каква е тази фирма. Да няма 100 лв за фреон ама да вози хора има пари за нафта срам само иска пари да лапат без да влагат. Куждери тяхната огода за нас пътниците мрете от жега. Акт иска за 4000лв да им дои на акъла

Top