Глобиха превозвач за рейс с неработещ климатик в Пловдив, ето колко е глобата! (ВИДЕО)

Тотев бесен, че се обяснява пред медиите за неработещите климатици в рейсовете

Глобиха превозвач заради неработещ климатик в пловдивски автобус. Това съобщи днес кметът Иван Тотев. Става дума за фирмата „Автотранс Чолаков“, която изпълнява курсовете по линия №15. Именно в такъв рейс не е бил пуснат климатика, тъй като нямал фреон. Жалба за това е била подадена от пловдивчанка, научи DCNEWS.

„Това е абсолютно безобразие, тъй като в изискванията на община Пловдив към превозвачите абсолютно задължително сме сложили специална глоба за климатици този път. Защото ние в правилата пишем, че трябва да има климатик, но се принудихме да пишем допълнително, че трябва да има работещ климатик. Защото и в предишните договори беше записано, че трябва да има климатик, но превозвачите казаха: „То има климатик“. Ама това, че не работи, не го пише“, ядоса се кметът, в отговор на въпрос от репортер на DCNEWS.

„Направихме отделни глоби, които са в размер на 300 лв. Вече имаме наложена санкция за неработещ климатик“, каза още Тотев. И призова:  „Не само, че гражданите трябва да сигнализират, но трябва да проявяват нетърпимост към това. Ние защо даваме толкова много пари. Тази година им увеличихме парите на превозвачите с още 1 млн. лв. компенсацията. И сега отново да не работи климатик и кметът да се обяснява пред медиите!“

Тотев поясни, че общината разполага с 4-5 проверяващи, които всеки ден се качват в автобусите и правят проверки. „При нас като има сигнал се отреагира. Община Пловдив има хора на терен, които всеки ден се качват в автобуси и правят проверки. Но то има 28 линии, по 7-9 автобуса има в линия, над 200 автобуси се движат по линиите. Имаме 4-5 човека, които проверяват. Освен за климатици те проверяват и дали са измити рейсовете и т.н. Ние сме си свършили работата с тези договори и условията в тях. Но това са парите на пловдивчани, трябва да се реагира! – подчерта кметът.

Припомняме, че DCNEWS първи сигнализира за проблема с неработещите климатици в градския транспорт в жегата.

В края на миналата седмица наш репортер подаде сигнал и жалба на горещия телефон на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, откъдето ни обясниха, че проверки за климатиците започват от този понеделник. Въпреки това и днес повечето рейсове са без климатици.

Шофьори и кондуктори в автобусите: Не ни дават да пускаме климатиците

Подобни статии

Top