Глобиха шофьори на рейсове, говорели по джиесема в движение

Полицията подхвана и градския транспорт

Три акта са съставени на шофьори на автобуси в Пловдив за използване на мобилен телефон по време на управление днес. Други шестима шофьори са глобени с фиш за неспазване на пътните знаци и за неправилни маневри. На още шестима от водачите са съставени фишове за различни нарушения от Закона за движение по пътищата, в рамките на специализирана полицейска операция под тепетата за контрол над водачите на градски рейсове.

Акцията се проведе днес за времето от 11:00 до 15:00 ч., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Проверени са 132 автобуса и техните водачи. Констатирани са 15 нарушения по Закона за движение по пътищата. В проверките са участвали служители на охранителна и пътна полиция от ОДМВР Пловдив.

В хода на проверките всички водачи на моторни превозни средства от масовия градски транспорт са тествани за употреба на алкохол.

Двама шофьори на леки автомобили летели с близо 100 километра в час

По време на специализираната полицейска операция на територията на областната дирекция са проверявани и други автомобили, най-вече за висока скорост в рамките на града. Спипани са 90 автомобила, движещи се със скорост, превишаваща максималната разрешена при движение в населено място. Установени са и двама водачи, които са се движили в града под тепетата с 92 км/ч., отчетени от техническо средство за контрол на скоростта.

Проверките продължават. Ще бъде прилаган строг контрол върху всеки водач, който нарушава закона за движение по пътищата, подчертаха от полицията.

Подобни статии

Top