Глобиха в КАТ-Пловдив шофьор, оцелял от огнения ад на ферибота край Корфу - DC news

Глобиха в КАТ-Пловдив шофьор, оцелял от огнения ад на ферибота край Корфу

От полицията съобщиха, че имат списък с водачите от изгорелия ферибот, но този шофьор не бил в него

Пловдивски шофьор, преживял кошмара на горящия ферибот край Корфу, е отнесъл 30 лева глоба от КАТ за изгубени документи. Това разказа пред „24 часа“ самият водач, който помоли да не бъде споменавано името му.

„Отидох в КАТ да си извадя нови документи, тъй като старите изгоряха при пожара, и ми казаха, че според процедурата трябва да ми съставят акт“, обясни тираджията. Той добави, че му е било предложено да се сдобие с документ от района, където е станал пожарът. Шофьорът обаче отказал да се връща в Гърция и изразил готовност да си плати санкцията.

От пловдивската полиция съобщиха, че са получили списък на водачите от изгорелия ферибот край Корфу. Името на този шофьор не фигурирало в него и поради тази причина му бил съставен акт. Изискана е допълнителна проверка по случая. Ако се докаже, че санкционираният водач е сред пострадалите от пожара, актът ще бъде отменен.

Водачите бяха призовани, когато отидат на гишетата на КАТ, да съобщават веднага, че са сред потърпевшите от пожара на ферибота, за да стане по-бързо издаването на новите им документи.

„Останах изненадан от глобата на нашия шофьор. Сумата не е голяма, но въпросът е принципен. Държавата трябва да съдейства, а не да ги наказва. Ще платя тази глоба, както и евентуални нови санкции, тъй като момчетата трябва да имат документи и да работят“, коментира собственикът на пловдивската транспортна Илиян Филипов,  чиито камиони изгоряха на борда. Пред друга медия той съобщи, че общо трима са водачите, които са глобени в КАТ по същата причина.

Филипов очаква до часове в Пловдив да се завърне и последният пловдивски шофьор Алекси Пенев, който беше блокиран на горящия плавателен съд и изведен. Пенев е бил два дни в гръцка болница. Състоянието му вече е добро. Според първоначалната информация щетите, която е претърпяла пловдивската транспортна фирма, са между 15 и 20 милиона лева, след като на ферибота изгоряха 32 нейни камиона със стока.

Подобни статии

Top