"Глобусът на смъртта" - кулминация на цирков спектакъл в Пловдив - DC news

„Глобусът на смъртта“ – кулминация на цирков спектакъл в Пловдив

Мотористи от Колумбия и Парагвай ще изпълнят екстремния номер по време на спектакъла „Новата генерация“

Дирекцията  на  Академичен  цирк  „Балкански” и  световно  известната  циркова  династия  Балкански  представят  от  21.10.2022 г.  цирковият  спектакъл „НОВАТА  ГЕНЕРАЦИЯ”.

Цирковият спектакъл „Новата генерация” е двайсет и второто шоу на Академичен цирк „Балкански”, чиито продуцент и постановчик е доайенът на българското цирково изкуство – акад. Александър Балкански, който тази година чества  80-годишен юбилей. В представлението участват артисти от 7 държави – Италия, Колумбия, Беларус, Парагвай, Украйна, Бразилия и България.

Национален фонд „Култура” подкрепи с първоначално финансиране дебютния номер на седмото поколение на цирковата династия – Тицияно, Мари и Натали. Трио „Балкански“ ще представи акробатичен номер на ролкови кънки. Уникален е и новият въздушен номер на носителката на ИКАР за цирково изкуство Кристина Костова – „Серпентина“.

В програмата зрителите ще се насладят на партерни и въздушни номера, на уникално лазер-шоу, на професионалния ни балет от Украйна и много други.

За веселото настроение на децата от всички възрасти ще се грижат нашите клоуни Луис Милла от Бразилия и Джулио Малеволти от Италия.

Екстремният номер „Глобусът на смъртта” ще се изпълни от  мотористите ни от далечни Колумбия и Парагвай – „Хел Райдърс”.

Преди броени дни в Брюксел Академичен цирк „Балкански“ получи европейски сертификат за качество в сферата на цирковете – Big Top Label – най-високото признание, което официален културен институт на Република България е получавал, откакто сме членове на Европейския съюз.

Академичен  цирк  „Балкански” е  построен в  гр. Пловдив, на терена до спортна зала „Колодрум“.

Билети  на  касата  на  цирка  и  онлайн  на: circus-balkanski.eu

Тел.  за  информация: 0878/ 57 06 02

Подобни статии

Top