Година и два месеца ще лежи Жоро Манджата за бягството си от затвора

1 година и 2 месеца при първоначален строг режим

ще лежи в затвора избягалият затворник Георги Танчев, по прякор Жоро Манджата, след като сключи споразумение с пловдивския районен съд. Манджата бе осъден за бягството си от външен неохраняем работен обект на Затворническото общежитие „Хеброс“ при Затвора – гр. Пловдив.

Пак бягство от затвора, този път в Пловдив

Танчев, по-известен с прякора Жоро Манджата, постъпил в пловдивския затвор заради влязла в сила едногодишна присъда за държане на наркотични вещества. В края на март 2018 г. той подал молба до ръководството на Затвора да бъде назначен на работа на външен неохраняем обект.

На 10 април 2018 г., обвиняемият бил транспортиран заедно с други лишени от свобода за работа в цех на фирма в гр. Пловдив, като за това имало утвърдена заповед. Това бил първият работен ден на Танчев. Малко преди следобедната почивка Манджата отишъл до портала, за да се види с негова близка и не се върнал. След проведени издирвателни мероприятия Г.Т. е бил установен и задържан на 24 април 2018 г. в апартамента на негов приятел.

Спипаха избягалия пловдивски затворник Жоро Манджата

Жоро Манджата бе един от първите бегълци от поредица избягали затворници през изминалата година. След него последваха още няколко бягства на затворници под тепетата.

Подобни статии

Top