Година и половина условно за бивш полицейски шеф от Трето РУ в Пловдив

Взел пари от мулета, участници в измама

Година и половина условно с три години изпитателен срок даде Пловдивският окръжен съд на бившия шеф на Охранителна полиция в Трето РУ Стоян Павлов. Полицаят бе арестуван преди две години от служители на отдел „Вътрешна сигурност“ при МВР, след подаден сигнал в прокуратурата лично от директора на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков.

300 лв. рушвет за полицейският шеф от Трето РУ от измамници (ВИДЕО)

Бившият полицейски шеф е бил хванат с помощта на специални разузнавателни средства (СРС).  Разследващите подслушвали разговорите на трима измамници, задържани в Пловдив. Така се разбрало, че в схемите им участва и полицай, на който те се отчитат за всички извършени измами и дори му плащат такса „спокойствие“.

Съдът днес призна подсъдимия Стоян П. за виновен в това, че  на 4.10.2017 г. в гр. Пловдив с цел да набави за себе си имотна облага е придобил чужди движими вещи – пари на стойност 300 лв. /триста лева/, собственост на Т. К. и на Л. К. от гр. Пловдив, за които е предполагал, че са придобити от другиго, а именно от К. Д. чрез престъпление по чл. 209 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК – осъществена от К. Д., в съучастие с други лица – Р. Х. и В. Х. от гр. Ветово, обл. Русе, на същата дата и година в гр. Пловдив „телефонна измама“, от която К. Д. е придобил 1300 лв. и 15 евро с пострадали Т. К. и Л. К., от гр. Пловдив – престъпление по чл. 215 ал.1 от НК.

Със същата присъда съдът призна за невинен бившия полицай в това, че на 4.10.2017 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице – началник на сектор „Охранителна полиция“ в Трето РУ „Полиция“ на ОД на МВР – гр. Пловдив, е използвал своето служебно положение, за да набави за себе си противозаконна облага – пари на стойност 300 лева /триста лева/ и го оправда по повдигнатото му обвинение за  престъпление по чл. 283 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top