Година и половина условно за шеф на детски кризисен център в Пловдив

Броил 4 118 лв. на тъста си за ремонти, които били извършени от персонала и децата в центъра

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден на година и половина условно с 3 години изпитателен срок бившият управител на „Кризисен център за деца“ в гр. Пловдив за присвояване на пари и за съставяне на неистински документи.

44-годишният Георги Георгиев получи наказанието за това, че през периода от 27.02.2013 г. до 17.06.2014 г. в град Пловдив, при условията на продължавано престъпление – като е извършил 16 деяния, в качеството си на длъжностно лице – управител на „Кризисен център за деца“- гр.Пловдив при Община  „Пловдив“, е присвоил чужди пари всичко в общ размер на 4 118 лева, собственост на „Кризисен център за деца“- гр.Пловдив, при Община  Пловдив, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява.

Той бе осъден също и за това, че през периода от 28.02.2013 г. до 22.06.2014 г., в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – управител на „Кризисен център за деца“ гр.Пловдив при Община Пловдив, в кръга на службата си, е съставил официални документи – констативни протоколи за приемане на извършени работи без възражения, съставени по граждански договори, сключени с другиго, в които е удостоверил неверни обстоятелства и изявления – че са изпълнени, с цел да бъдат използвани тези документи като доказателство за тия обстоятелства и изявления – за отчитане на изпълнените работи и изплащане на сумите по договорите.

По делото е установено, че в горепосочения период, Георгиев бил управител на „Кризисен център за деца“, гр. Пловдив. В качеството си на длъжностно лице, през 2013 г. той сключил с тъста си К. С. – 10 граждански договора, а през 2014 г. – още шест, за ремонти в сградата, поддръжка, почистване, отстраняване на стара подова настилка и др.

Договорите са били сключени от Георгиев със съзнанието, че К. С. няма да извършва реално работа по тях. Констативните протоколи за приемане на „работата“ са подписани от подсъдимия, въпреки посочените в тях неверни обстоятелства.

В продължение на година и половина на тъста на подсъдимия били изплащани възнаграждения по гражданските договори, без реално същият да е извършил каквито и да било ремонтни дейности.

Събраните доказателства сочат, че ремонтите не били извършени от К. С., а от персонала или децата, които се намирали в  Кризисния център. Георги Георгиев изготвил 15 документа, в които удостоверил неверни обстоятелства, че работата е свършена от К. С., на когото били преведени 4 118 лева по банков път.

Присъдата на Районен съд – Пловдив подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Подобни статии

Top