Година условно за автобусен шофьор, прегазил пешеходец

Шофьорът на шестицата остава и без книжка за половин година

Шофьорът на автобуса по линия №6 от градския транспорт на Пловдив Мариян Белев бе осъден на 1 година условно с 1 година изпитателен срок от Пловдивския окръжен съд. На 3 февруари 2017 година той прегази 63-годишен мъж, който пресичал на червено кръстовището на булевардите „Източен“ и „Мария Луиза“.

Прегазеният от автобус мъж – 63-годишен пловдивчанин

Тежкият пътен инцидент стана около 14.30 ч. преди година и два месеца. Шофьорът, който бил в кръстовището на булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария Луиза“, завивал наляво по посока Полиграфията, когато блъснал 63-годишния пешеходец, когото видял в последния момент. Белев натиснал спирачки, но автобусът не успял да спре и ударил мъжа. Тялото на жертвата останало затиснато под предната лява гума на рейса.

Впоследствие пешеходецът починал в УМБАЛ „Св. Георги“. Според съдебно-медицинската експертиза смъртта е настъпила в резултат на травматични увреждания.

Автобусният шофьор, убил пешеходец на „Мария Луиза“ отива на съд

„Много съжалявам и се извинявам на синовете му!“, каза пред съда Мариян Белев. Той се призна за виновен, а адвокатът му поиска делото да се гледа по съкратената процедура. Юристът настоя шофьорската книжка на Белев да не бъде отнемана, но съдът не се съобрази с това искане

Така магистратите отнеха свидетелството за правоуправление на шофьора за половин година.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top